anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowanie zakupu

MAMY ROZWIĄZANIE!
Geminex
#10 Popularyzator

Programista z Allegro zawsze udaje sie moje cisnienie podniesc. Teraz opisze sprawe: Kupilem zamrazarke u czeskiego sprzedawcy za zaliczeniem pocztowym.Sprzedawca nie mogl znalezc zadnego spedytora ktory by pieniadze pobral wiec tranzakcia nie zostala zrealizowana.Sprzedawca prosil o anulowanie kupna. No i tu zaczyna sie problem ! Anulowalem i podalem przyczyne ale nie dalo sie dalej przejsc bez podania numeru konta ! Bylo za pobraniem wiec podanie konta wyglada mi na wyludzanie pieniedzy ! Druga sprawa to przechodzac dalej dostalem kod do wysylki ! Zamrazarka nawet magazynu w Czechach nie opuscila ! I tu moze byc przekret w druga strone , poniewaz mozna sie mnie czepiac ze zamrazarki nie odeslalem ! Tyle na ten temat.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Geminex dziękuję za Twoje uwagi, jednak jest to prawidłowe działanie systemu. Na anulowanie zamówienia jest dość krótki czas, ponieważ anulować zamówienie możesz jedynie do momentu, aż sprzedający nie zmieni jego statusu. Więcej o tym przeczytasz w tym artykule

W przypadku tego zamówienia, zgłosiłeś odstąpienie przez formularz zwrotu - dlatego otrzymałeś kod do zwrotu produktu oraz system poprosił o podanie numeru rachunku do zwrotu (płatność docelowo miała być po za naszym systemem. Oznacza to, że nie mamy w systemie informacji o statusie płatności). 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Geminex
#10 Popularyzator

Musialem tak zglosic bo nie ma opcji anuluj zakup.

oznacz moderatorów
darekmaciak
#1 Nowicjusz

Potrzebuję anulować zakup tylko w aplikacji nigdzie nie mogę nie mam takiej opcji nie mam takiej funkcji wciśnięcia anuluj

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@darekmaciak napisz do sprzedawcy lub zgłoś zwrot bez wyboru metody wysyłki.

Anulować w allegro można tylko na wczesnym etapie po zakupie. Jak sprzedawca zmieni status lub doda nr listu opcja anulowania znika.

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@darekmaciak Jeśli sprzedawca zaczął realizację zamówienia, przycisk anuluj zamówienie nie będzie dostępny. Możesz skontaktować się bezpośrednio ze sprzedawcą w tej sprawie. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów