Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Zamówiłem dzisiaj rzecz przez allegro za pobraniem, zależało mi na czasie więc wybrałem aukcje z najszybszą dostawą, ale dostałem wiadomość że wysyłka będzie dopiero jutro, więc napisałem do sprzedającego, że nie jestem już zainteresowany. Nie mogę anulować jej w "moich zakupach", ale zamówienie nie ma statusu "w realizacji". Czy mail do sprzedającego wystarczy, czy jest jakaś procedura którą muszę przejść jeśli chce anulować? Pozdrawiam.
@Client:47086164 Mail wystarczy, możesz także wejść w "moje zakupy i zrobić zwróć część lub całość. Jak wyśle to nie musisz go odbierać.
@Client:47086164 Tak, mail wystarczy, jest to odstąpienie od umowy. Sprzedawca w tej sytuacji (jeśli jeszcze nie wysłał towaru) nie powinien go wysyłać. Jeśli jednak mimo odstąpienia od umowy wyśle, nie masz obowiązku go odbierać i nie poniesiesz w związku z tym żadnych kosztów.
@xyz96Nie, sprzedawca nie wysłał towaru, ma to zrobić dopiero jutro. Po prostu obawiałem się, że nie odczyta mojego maila do tego czasu. Dzięki za pomoc.
Nawet jeśli nie odczyta, Ty poinformowałeś. Jeżeli wyśle, zrobi to na własny koszt i własne ryzyko.
@xyz96W razie "W" otworzyłem dyskusję na allegro, że rezygnuje. Poinformowałem sprzedającego także mailem do jego sklepu oprócz wiadomości na allegro.