Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mam taki problem anulowałem zakup a on i tak został mi wysłany a teraz piszą o wzrost za pszeyłke co mam zrobić
@kaleskaktus Na Twoim koncie widzę dwa anulowane zamówienia, oba z płatnością przy odbiorze. Anulowałeś zakup przed czy po wysłaniu towaru przez sprzedającego? Kwestię ewentualnego zwrotu kosztów powinniście wyjaśnić między sobą w oparciu o tę informację.
Ja nie odebrałem paczki koszt wysyłki był 17zł i tyle mam oddać czy coś więcej
Przy anulowaniu nie wywiązałeś się z umowy kupna-sprzedaży na odległość. Ponosisz koszta do siebie i w drogę powrotną.
To 2 razy tyle
Powiedzmy, w zależności. Ja przy nieodebraniu palety której wysyłka kosztuje 200 zł obciążam kwotą 360 zł, odliczam spakowanie itp. Co do paczek to odejmuję tylko koszt 1x wysyłka tak jakby 50/50 politykę zrobiłem 😄
To było etui do telefonu za nie całe 30zl z wysyłką to jle ja muszę oddać w końcu
Słuchaj to tak nie działa, ale....
@kaleskaktus Po pierwsze ma takiego coś jak anulowanie u prywatnego sprzedajacy, chyba że wyraża na to zgodę, jak nie odebrałeś to źle bo należało najpierw się skontaktować ze sprzedającym, ponosi koszty wysyłki i powrotu przesyłki, a jak chcesz mu teraz zwrócić skoro było to za pobraniem?
To ma takiego coś czy nie ma takiego coś ? Przecież tego słowotoku się czytać nie da 🙄
@Kaliope_Brzeg Oj tam, oj tam, tszepiasz się 🙄. Przedmiotem debaty jest "wzrost za pszeyłke", a przecież takiego coś też nie ma. Chociaż... A może i ma? 🤔
@nat_not @kaleskaktus Nie ma możliwości anulowania zakupu jeśli sprzedający przyjmie zamówienia i przystąpi do pakowania i wysyłki. Wtedy pozostaje jedynie opcja zwrotu.
Nie wiemy czy kupujący faktycznie anulował, ale jeśli anulował to w takim przypadku działania sprzedającego są bezprawne,
Ale może kupujący kliknął zwrot. Zwrot to bardziej skomplikowana procedura, niestety nie wiemy nic o warunkach zwrotu w ofercie sprzedawcy.
@kaleskaktus anulowanie to odstąpienie - pamiętaj że w momencie jak Ty anulujesz, sprzedawca może w tym czasie iść na pocztę z paczką 🙂 Wszystko zależy kiedy anulowałeś a kiedy została nadana, zgodnie z prawem przy odstąpieniu koszt powrotu paczki pokrywa konsument 😞
A to zakup od prywatnego sprzedającego?
@kaleskaktus
Witam mam taki problem anulowałem zakup
W jaki sposób anulowałeś zakup ?