anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowanie zamówienia

tomek130501
#1 Nowicjusz#

Witam, mam problem gdyż nie doczytałem i usunąłem z listy zamówień troche tych zamówień a chciałem anulować je i jak mógłbym je znaleźć i anulować ( wszystkie płatność za pobraniem ) 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

pinsplash
#21 Demiurg#

@tomek130501  napisz do Allegro - powinni przywrócić : https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/dane-i-ustawienia-konta/kontakt-z-allegro-XEr99PARkH2

Pamiętaj, ze NIE anulujesz jeżeli Sprzedajacy już rozpoczął realizację, możesz tylko zwrócić.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@tomek130501 Nawet jeśli sprzedawca już wysłał towar, ale go jeszcze nie otrzymałeś, możesz anulować (odstąpić od umowy) wysyłając rezygnację z zakupu mailem. Wtedy nie obierasz przesyłki, a sprzedawca może od Ciebie wymagać zwrotu kosztu jej powrotu do niego. Tylko powrotu, nie kosztu wysyłek w obie strony.

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@xyz96  Przyznam się że generalnie nie podoba mi się żonglowanie słowami : anulacja, zwrot, rezygnacja, odstąpienie. Powinna być jedna definicja i koniec. Mam wrażenie że są one używane zamiennie, czasem w zupełnie różnych sytuacjach.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jeżeli masz Smart możesz odebrać i zwrócić w ciągu 14 dni za darmo, bez podawania przyczyny zwrotu(zakup od firmy).

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@tomek130501 Przywróciłam wszystkie zamówienia do zakładki, ale w sprawie anulowania najlepiej będzie, jeśli skontaktujesz się bezpośrednio ze Sprzedającymi. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów