Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Wygrałam aukcje sukienki ale się rozmyślilam i ja anulowałam zaznaczajac opcje "rozmyśliłem się" i 5 min później dostałam email od sprzedającego ze sprawę wysyła do radcy prawnego a kara jest 1000 zł. Czy sprzedający może tak zrobić? Nie wiedziałam że będę mieć taki problem o 20zl. Mogę mu zapłacić prowizję albo całość za sukienkę. Czy będę mieć problemy?
Absolutnie nic mu nie płać, nie będziesz mieć żadnych problemów. Masz prawo do odstąpienia od umowy. Sprzedającego, który tak Cię zastrasza zgłoś do Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a
@xyz96 A jeśli to osoba sprzedająca prywatnie?
Osoby sprzedające prywatnie zazwyczaj nie udostępniają możliwości odstąpienia od umowy i zaznaczenia opcji "rozmyśliłam się" 🙂
Słaby ten sprzedawca, maruda jakaś, rozumiem, że wysyła i traci 10zł, ale przesadza.
Nic nie stracił a odzyska prowizję. Najlepiej będzie jak go olejesz 🙂
Przy osobie prywatnej nie ma ogólnie opcji rozmyślenia się itd. To tylko DOBRA wola sprzedającego przyjąć zwrot. Natomiast straszenie 1000zł vs należność 20zł jest co najmniej dziwna. I czemu 1000, a nie 5tys np. ? Nie ma się co bać, nie będzie z tego problemu. Sprzedający pewnie miał nerwa, że ktoś mu "zepsuł" licytację.