Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakup dnia 19.11
Produkt dostarczony do mnie 21.11
Zwrot nadany 21.11 (okazało się że członek rodziny dla którego dokonałem zakupu rozmyślił się)
Zwrot dostarczony 23.11
Dyskusja rozpoczęta 05.12 z powodu braku zwrotu środków (prawie 1000zł)
20min po rozpoczęciu dyskusji odpisał mi ten sam automat który odpisywał w zwykłych wiadomościach allegro, coś mniej więcej:
,,Dziękujemy za wiadomość, na wszystkie pytania staramy się odpowiedzieć jak najszybciej. Na wiadomości odpowiadamy zgodnie z kolejnością ich otrzymywania - powielanie zapytania spowoduje opóźnienie w uzyskaniu odpowiedzi."
W dniu 06.12 poprosiłem o pomoc allegro, na którą znowu ten sam automat sprzedającego wysłał ,,kopiuj / wklej" wiadomość.
Czy takie automatyczne odpowiedzi wliczają się w udzielenie odpowiedzi w ciągu 24h?
Jeśli sprzedający tylko w ten sposób będzie mi odpowiadał to w jakim czasie allegro coś zrobi by sprzedający zareagował/zwrócił środki?
Za pomoc z góry dzięki.
@Twisteddjoker tak taka automatyczna odpowiedź się liczy jako odpowiedź w 24h.
Ok. Trochę to dla mnie absurdalne ale najwyraźniej tak jest.
Napisałem do nich wcześniej: automat
Rozpocząłem dyskusję: automat
Poprosiłem allegro o pomoc (dodając wpis): automat.
I jest to ,,znana i ceniona" marka na allegro, nie jakiś sklep krzak...
@Twisteddjoker musisz zaczekać , zą odezwie się ktoś żywy , może trzeba k...a na rozpęd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Po kawie to niekiedy rozwolnienie jest 🤣 może to jest przyczyną nie odpowiadania
@Twisteddjoker wiadomości email o zwrocie pieniędzy od allegro nie dostałeś
Nie, nie otrzymałem zwrotu pieniędzy. Mam włączone powiadomienia z aplikacji bankowej, a i sam tam zaglądam więc nie - gdyby tylko o e-mail chodziło nie zaczynałbym w ogóle tematu 😅
@Twisteddjoker rozumiem, że jesteś zniecierpliwiony, ale jak sam napisałeś w dyskusji dopiero dziś mija 14 dzień na zwrot pieniędzy, więc musimy jeszcze poczekać.
Czyli rozumiem dzisiaj mija 14 dzień i jeśli sprzedający nadal nic nie zrobi to będę musiał oczekiwać kolejne 14 dni i dopiero wtedy pieniądze zwraca mi allegro?
@Twisteddjoker może zlecić dziś 23.59 z zachowaniem ustawowego terminu i w zależności na co zwrot pójdzie to może się księgować do 4 dni
Ja wiem tylko tyle na ten moment - produkty tej marki kupowałem zarówno ja, znajomi i rodzina od kilkunastu/kilkudziesięciu lat, ale po tym olewaniu klienta nie chcę mieć z ich marką nic wspólnego.
Siedzę właśnie przed kompem, telefon sobie dzwoni na ich infolinię do spraw pilnych na głośnomówiącym i od 20min jestem drugi w kolejce 🙂
Znalazłem Twoją odpowiedź:
(...)
2. Wniosek do Allegro Protect możesz złożyć od 14 dnia dnia po zakupie.
(...)
Minęło już grubo ponad 14 dni od zakupu (19.11) - czy w takiej sytuacji składając wniosek do allegro protect otrzymam pieniądze szybciej?
@Twisteddjoker Nie, bo nawet jak go złożysz to i tak będziemy czekać do upływu daty, w której sprzedający powinien zlecić dla Ciebie zwrot. Przykro mi, ale jedyne co możesz zrobić w tej sytuacji to cierpliwie czekać. Jeśli sprzedający nie zleci zwrotu do jutra, daj nam tutaj znać, a będziemy interweniować w dyskusji.
Ok, tak zrobię.
Czyli jak na mój chłopski rozum dobrze rozumiem:
Czekam do jutra, nie mam informacji o zleceniu zwrotu środków, daję znać tutaj, allegro włącza się w dyskusję i być może wtedy sprzedający zleci zwrot środków na który mogę czekać do kilku dni w zależności od systemu księgowania wpłat w banku?
Zeby dostac ap to dokladnie trzeba oznaczyc dyskusje jako nierozwiazana po 14 dniach od zalozenia wtedy odpala sie opcja wypelnienia wniosku o ap wypelniasz i za ok 2dni masz kase na koncie @Twisteddjoker
Super...
Dwie nauczki na przyszłość: nie kupować od tego sprzedającego (nie wiem czy można napisać nazwę marki/sklepu tutaj na forum czy nie)
Nie kupować dla znajomych/rodziny którzy się rozmyślą po chwili i nie chcą czekać na zwrot swoich pieniędzy prawie miesiąc ,,bo ja Ci przelew zrobiłem błyskawiczny za 5zł i od razu miałeś to weź mi zwróć a Tobie sprzedający odda potem" 😂
@Twisteddjoker zawsze sobie mogą kupić smarta na miesiąc to jest parę pln zwraca się chyba po 1-2 wysyłkach wiec zaplanowac sobie duże zakupy. Moderacja wyedytuje ci nazwę kupującego w niedługim czasie jak napiszesz, zapisz sobie nazwę sklepu i nip to na przyszłośc będziesz wiedział od kogo nie kupować wyfiltrowac się tego nie da
@az1rael Nazwa jest na tyle znana że zapamiętam.
To tak jak miałbym zapomnieć markę Ferrari, Samsung czy inne tego typu.
@_HolaOla_Niestety nadal zero odzewu. Interwencja allegro - polecają allegro protect i tak chyba zrobię. Mam tylko nadzieję że konto Tefal_Polska zostanie zablokowane bo po narastających negatywnych komentarzach widzę nie jestem jedyną olaną osobą.
P.S. Wniosek do allegro protect złożony. Nie mam zarzutów dla allegro, tylko mam szczerą nadzieję że z tak nieprofesjonalnym ,,super sprzedawcą" allegro coś zrobi. Nie ma dnia by nie dostali kilku komentarzy o braku zwrotu środków, o nie wysłaniu produktów itd.
Na pieniądze czekam od 23.11, teraz dwa dni weekendu, dwa dni robocze na decyzję allegro - a wszystko to przez całkowite olewanie jakiegokolwiek regulaminu serwisu przez sprzedawcę.
Jak ktoś nie respektuje regulaminu (kilkukrotnie) powinien to w jakiś sposób odczuć.
Teraz ok 7dni czekania.😥