anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Awaria wyszukiwarki

Mag24h
#8 Zapaleniec

Dzień dobry,

zgłaszam awarię, po wpisaniu w wyszukiwarkę: książka.

Nie wyświetla się pozycja: Świadomy Człowiek.

Po sortowaniu od najniższej ceny. Cena książki 1zł.

Pozdrawiam

Szymon

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Mag24h Proszę, podaj link do wyników wyszukiwania, których to dotyczy. Dzięki temu będę miała dokładnie takie same ustawienia wyszukiwania jak Ty. Poproszę również o link do książki, którą wspominasz.

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Mag24h
#8 Zapaleniec

https://allegro.pl/produkt/swiadomy-czlowiek-szymon-gierach-5f7eeaa2-66f6-4dcd-9a19-d8dccb255d4e?off... 

Po wpisaniu w główną wyszukiwarkę: książka. Brak w wynikach.

oznacz moderatorów

Mag24h
#8 Zapaleniec

Po zaznaczeniu sortowanie po najniższej cenie.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Mag24h Wpisałam samą frazę "książka" i problem w tym, że samych książek jest na Allegro zbyt wiele, by wyświetlić je wszystkie podczas wyszukiwania. Musisz jakoś dookreślić wyszukiwaną frazę.

Wiktoria
oznacz moderatorów

Mag24h
#8 Zapaleniec

Dziękuję za odpowiedź.

Rozumiem, że fraza „książka” jest bardzo ogólna, jednak problem nie dotyczy liczby wyników, tylko sortowania po najniższej cenie.

Jeżeli ustawiam filtr: Sortowanie → cena: od najniższej, to moja oferta „Świadomy Człowiek” (cena 1 zł) powinna znaleźć się na samym początku listy, niezależnie od liczby wyników i ogólności frazy.

W tej chwili tak się nie dzieje – oferta w ogóle nie pojawia się w wynikach, mimo że spełnia kryterium najniższej ceny.

To wygląda na błąd wyszukiwarki lub sortowania, dlatego proszę o przekazanie zgłoszenia do działu technicznego.

Link do produktu: https://allegro.pl/produkt/swiadomy-czlowiek-szymon-gierach-5f7eeaa2-66f6-4dcd-9a19-d8dccb255d4e?off... 

Dziękuję i czekam na informację zwrotną.

oznacz moderatorów

San_set
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Mag24h Dziękuję za doprecyzowanie. Zgłosiłam to do działu technicznego, który zweryfikuje problem.

Sandra
oznacz moderatorów

Mag24h
#8 Zapaleniec

Proszę o informację, ile czasu trwa weryfikacja takiego problemu.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Mag24h Dział techniczny wlaśnie potiwerdził to, co napisałam pierwotnie - Twoja pozycja się nie pojawia, ponieważ wyszukiwarka nie jest w stanie wyświetlić 22 milionów pozycji, jakie sią dostępne z tą frazą na Allegro, niezależnie od tego, w jaki sposób je sortujesz. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

Mag24h
#8 Zapaleniec

Dziękuję za odpowiedź, ale proszę nie powtarzać informacji o „22 milionach wyników”, ponieważ nie wyjaśnia ona zgłaszanego problemu.

Wyszukiwarka Allegro nie sortuje wszystkich ofert, tylko najpierw tworzy ograniczony zestaw wyników uznanych za trafne dla frazy, a dopiero potem je sortuje.

Moja oferta ma słowo „książka” w tytule i jest w kategorii książek, więc powinna zostać uwzględniona w tym zestawie.

Problem dotyczy filtrowania wyników przed sortowaniem, dlatego proszę o ponowną weryfikację przez dział techniczny — obecne wyjaśnienie nie odnosi się do rzeczywistego działania wyszukiwarki.

oznacz moderatorów

Mag24h
#8 Zapaleniec

W tej sytuacji nie widzę sensu kontynuować rozmowy. Logika i podstawowe kwestie są ciągle pomijane, a ja nie mam już ochoty tego tłumaczyć. Z mojej strony temat jest zakończony. Ciągłe manipulacje ile można?

oznacz moderatorów