Dzień dobry,
zgłaszam awarię, po wpisaniu w wyszukiwarkę: książka.
Nie wyświetla się pozycja: Świadomy Człowiek.
Po sortowaniu od najniższej ceny. Cena książki 1zł.
Pozdrawiam
Szymon
@Mag24h Proszę, podaj link do wyników wyszukiwania, których to dotyczy. Dzięki temu będę miała dokładnie takie same ustawienia wyszukiwania jak Ty. Poproszę również o link do książki, którą wspominasz.
Po wpisaniu w główną wyszukiwarkę: książka. Brak w wynikach.
Po zaznaczeniu sortowanie po najniższej cenie.
@Mag24h Wpisałam samą frazę "książka" i problem w tym, że samych książek jest na Allegro zbyt wiele, by wyświetlić je wszystkie podczas wyszukiwania. Musisz jakoś dookreślić wyszukiwaną frazę.
Dziękuję za odpowiedź.
Rozumiem, że fraza „książka” jest bardzo ogólna, jednak problem nie dotyczy liczby wyników, tylko sortowania po najniższej cenie.
Jeżeli ustawiam filtr: Sortowanie → cena: od najniższej, to moja oferta „Świadomy Człowiek” (cena 1 zł) powinna znaleźć się na samym początku listy, niezależnie od liczby wyników i ogólności frazy.
W tej chwili tak się nie dzieje – oferta w ogóle nie pojawia się w wynikach, mimo że spełnia kryterium najniższej ceny.
To wygląda na błąd wyszukiwarki lub sortowania, dlatego proszę o przekazanie zgłoszenia do działu technicznego.
Link do produktu: https://allegro.pl/produkt/swiadomy-czlowiek-szymon-gierach-5f7eeaa2-66f6-4dcd-9a19-d8dccb255d4e?off...
Dziękuję i czekam na informację zwrotną.
@Mag24h Dziękuję za doprecyzowanie. Zgłosiłam to do działu technicznego, który zweryfikuje problem.
Proszę o informację, ile czasu trwa weryfikacja takiego problemu.
@Mag24h Dział techniczny wlaśnie potiwerdził to, co napisałam pierwotnie - Twoja pozycja się nie pojawia, ponieważ wyszukiwarka nie jest w stanie wyświetlić 22 milionów pozycji, jakie sią dostępne z tą frazą na Allegro, niezależnie od tego, w jaki sposób je sortujesz.
Dziękuję za odpowiedź, ale proszę nie powtarzać informacji o „22 milionach wyników”, ponieważ nie wyjaśnia ona zgłaszanego problemu.
Wyszukiwarka Allegro nie sortuje wszystkich ofert, tylko najpierw tworzy ograniczony zestaw wyników uznanych za trafne dla frazy, a dopiero potem je sortuje.
Moja oferta ma słowo „książka” w tytule i jest w kategorii książek, więc powinna zostać uwzględniona w tym zestawie.
Problem dotyczy filtrowania wyników przed sortowaniem, dlatego proszę o ponowną weryfikację przez dział techniczny — obecne wyjaśnienie nie odnosi się do rzeczywistego działania wyszukiwarki.
W tej sytuacji nie widzę sensu kontynuować rozmowy. Logika i podstawowe kwestie są ciągle pomijane, a ja nie mam już ochoty tego tłumaczyć. Z mojej strony temat jest zakończony. Ciągłe manipulacje ile można?