Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Muszę w końcu zapytać a może odpowie ktoś z allegro.
Dlaczego od dłuższego czasu Allegro tak fatalnie pokazuje wyniki wyszukiwanych produktów i podam poniższy przykład.
Wyszukuję klocki LEGO Minecraft 21247 Dom aksolotla
W wyszukiwarkę allegro na laptopie wpisuję Lego 21247 (Wszystkie kategorie, bez filtrów) i najtańsze zestawy są za 104 i 119 zł, gdy tymczasem jak wejdę w któryś z tych produktów (pomijam błędne nazwy aukcji narzucone przez allegro czego allegro w ogóle nie weryfikuje i już wszyscy wiedza, że trzeba czytać opisy) to mogę wyszukać ten samo produkt taniej bo za 87,89zł
Wyszukiwanie: LEGO 21247
https://allegro.pl/listing?string=lego%2021247&order=p
Najtańszy:
I dlaczego nie pokazuje go w wynikach?
@piotrklim żeby przejść do wskazanej ofery, na liście wyszukiwań wystarczy, że klikniesz w opcję "porównaj 198 ofert", a następnie wybierzesz opcję sortowania "cena z dostawą: od najniższej". Pod promowanymi ofertami, wyświetlimy wszystkie dostępne oferty tego produktu.
Tylko że ja już wcześniej przy wcześniejszych wynikach wybieram sortuj po najniższej cenie. Biorąc pod uwagę, że ten sam produkt jest wyświetlany kilak razy w kilku "grupach" to musiałbym wchodzić w każdy z wyników wyszukiwania i znowu sortować po najtańszy. Zabiera to więcej czasu a wynika z tego, że wyniki nie są rzetelnie wyświetlane.
Bo masz kupić pierwszy wyróżniony produkt na którym allegro zarabia 16% prowizji oraz dodatkowe 57zł co miesiąc. Na najtańszym produkcie za 88zł allegro zarobi tylko 10% prowizji. A że ktoś ma droższą ofertę pierwszą to tu się liczy cena produktu oraz wypromowanie i ilość sprzedanych sztuk. Ci co mają topowe oferty z najtańszą ceną to skorzystają.
Napis Gwarancja najniższej ceny też wprowadza w błąd powinien się zwać Gwarancja najniższej ceny nowego produktu. Wchodzisz w ofertę, a tam używany przedmiot za połowę ceny więc to kłamstwo że produkt ma najniższą cenę skoro używany jest tańszy. Dyskryminacja osób sprzedająca powystawowe, używane oraz ze zwrotów towarów, a tych sprzedawców jest mnóstwo.
Fatalne rozwiązanie, dawniej było lepiej. Podam kolejny przykład utrudniania wyszukiwania i zakupu:
Szukam konkretnego dysku twardego o konkretnym kodzie produktu, zaznaczam sortowanie: cena od najniższej, kup teraz, nowy oraz co ważne wysyłka z Polski i wysyłka smart. Dlaczego ważne bo po pierwsze mam smart i nie chcę czekać kilkanaście dni a po drugie eliminuje to sprzedawców azjatyckich bo już kupiłem podrobioną elektronikę. Wyskakują mi wyniki i mimo wpisania konkretnego modelu jest kilka grup. Mając przytoczone wcześniej uwagi wchodzę i wyszukuję w grupach najtańszych, niestety nie ma tam już wyszukiwania smarty ani wysyłka z Polski więc na początku jest tyle azjatyckich ofert, że rezygnuję z zakupu i wolę kupić poza Allegro.
To przykład z dziś a pokazuje, że utrudniając nam kupującym zakupy spowodujecie odpływ klientów.
Poza tym w wynikach wyszukiwania jest totalna siekanka. Wyszukujesz co innego, wyszukuje inne, w tutule aukcji co innego a w opisie jeszcze co innego.