anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bitdefender Safepay i Allegro

brodziec
#7 Wielbiciel#

Zakupy w internecie dokonuję z wykorzystaniem przeglądarki Bitdefender Safepay. Jednak już przy probie wejścia na stronę Allegro w tej przeglądarce najpierw otrzymuję polecenie, by potwierdzić, że jestem człowiekiem, a następnie komunikat, że zostałem zablokowany (załączam zdjęcia ekranu). Na innych przeglądarkach (sprawdzałem Firefox, Chrome i Edge) nie ma tego problemu. Sprawdzałem na trzech różnych komputerach, w dwóch sieciach (Play/UPC i NASK) i na dwóch różnych kontach Allegro (żony i moim) - wszędzie jest to samo.

Czy to znaczy, że Allegro nie działa przez Bitdefender Safepay? Dlaczego? Niepotrzebne są dodatkowe zabezpieczenia? Płacimy zwykle BLIK-iem, więc nie wchodzimy na stronę banku.

Podkreślę, że blokada następuje jeszcze zanim spróbuję się zalogować, więc nie dotyczy konkretnego konta, tylko samego wejścia na Allegro.

Ktoś się z tym spotkał? Ktoś coś wie?

1730640325321.jpg

1730640325331.jpg

  

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@brodziec Czy możesz dodać zrzuty ekranu zamiast zdjęć? Potrzebuję ich do przekazania zgłoszenia do działu technicznego. Zrzuty powinny obejmować cały ekran wraz z paskiem adresowym przeglądarki, datą i godziną. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

brodziec
#7 Wielbiciel#

Niestety nie bardzo. Safepay blokuje wykonywanie zrzutów ekranu. Mogę zrobić zdjęcia tak, by obejmowały wszystko, tylko czy dział techniczny zechce z nich skorzystać?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@brodziec Tak, poproszę. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

brodziec
#7 Wielbiciel#

1730644573793.jpg

1730644573805.jpg

Podsyłam zdjęcia.

  

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@brodziec Dziękuję. Konsultuję Twoje zgłoszenie z działem technicznym. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

brodziec
#7 Wielbiciel#

Czy rysuje się szansa na jakieś wyniki tych konsultacji?

pozdrowienia

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@brodziec Przykro mi, ale nie mamy jeszcze dokładnej informacji i weryfikujemy ten temat. Najprawdopodobniej przeglądarka modyfikuje żądania na stronie i musimy to dodatkowo sprawdzić. Dlatego poproszę Cię jeszcze o cierpliwość, gdy ustalę więcej szczegółów - wrócę z informacją. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Pewnie ta przeglądarka ma wbudowany jakiś VPN 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

To by się zgadzało. Jak wchodził VPN w operze to kiedyś zapomniałam to wyłączyć przed allegro i efekt był podobny... Ale to już dawno.

oznacz moderatorów