anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada konta allegro.

Client:145773098
#7 Wielbiciel
Dzień dobry. Piszę w związku z zawieszeniem mojego konta. Proszę o uzasadnienie tej decyzji, konkretne. Ponieważ nie prowadzę sprzedaży na allegro, nie widzę powodu aby przesyłać Państwo mój dowód osobisty dodatkowo z selfie. Dane te mogą być wykorzystane do wyłudzenia pożyczki na moje dane chociażby. Ponadto obecnie nawet banki nie przechowują dowodów osobistych. Z przyjemnością zweryfikuje swoją tożsamość poprzez aplikację mobywatel, która jest pewnym i co najważniejsze bezpiecznym środkiem weryfikacji tożsamości. Ponadto proszę mi odpowiedzieć na następujące pytania: 1. Czy otrzymam selfie i zdjęcie dowodu pracownika który będzie obsługiwał mojego zgłoszenie (oczywiście celem weryfikacji jego tożsamości)? 2. W jaki sposób zdjęcia są zabezpieczone? W jaki sposób są przetwarzane i przechowywane? Przez jaki okres? Czy dostanę protokół z komisyjnego zniszczenia tychże zdjęć po przejściu procesu weryfikacji? Piszą Państwo, że zdjęcia zostaną usunięte z systemu. Czy otrzymam protokół potwierdzający ten fakt od osoby niezależnej (nie pracującej w allegro)? 3. W jaki sposób naruszyłem regulamin allegro jeżeli na koncie nie została dokonana żadna sprzedaż ani zakup, ani też nie wystawiałem żadnych ofert? Pozdrawiam.
oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:145773098 Kwestie blokady konta wyjaśnisz wyłącznie drogą mailową, dlatego prosze, abyś zaczekał na odpowiedź w zgłoszeniu mailowym numer 61868751. Pragnę zaznaczyć, że zdjęcia dokumentów tożsamiści nie są przez nas przechowywane, a usuwane niezwłocznie po wykonaniu weryfikacji. 

Każdroazowo logując się do naszej platformy, akceptujesz nasz regulamin. Jeśli nie zgadzasz się na wykonanie czynności niezbędnych do wykonania weryfikacji, mającej na celu zapewnienia bezpieczeństwa na platformie, możesz zrezygnować z konta. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Dobry wieczór.

Czy istnieje jakikolwiek niezależny audyt potwierdzający że faktycznie allegro nie przechowuje dokumentów tożsamości? 

Dlaczego potwierdzenie tożsamości nie jest wykonywane poprzez na przykład mobywatel lub platformę taką jak Identt tylko poprzez wysyłanie zdjęcia dowodu osobistego na MAILA?

Czy Pani wysłałaby mi swój dowód osobisty na maila? Ponieważ watpie. 

Ponadto tak jak przytoczyłem. Nie dokonywałem sprzedaży ani nie wystawiałem nigdy żadnej oferty więc w jaki sposób miałbym naruszać "bezpieczeństwo na platformie"?

Pozdrawiam i miłego wieczoru.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:145773098 Cześć! Nie przechowujemy takich danych, ale weryfikacja w przypadku Twojego konta jest niezbędna. Odpowiadając na Twoje pytanie- tak wysłałabym. 

Niestety nie jestem w stanie udzielić Ci informacji tutaj na forum. Poczekaj proszę na odpowiedź w wiadomości mailowej. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Dzień dobry. Jako że allegro nie kwapi się do żadnej odpowiedzi.

I tutaj też Pani "przypadkiem " pominęła moje pytanie (pytanie o to czy jest jakikolwiek niezależny audyt stwierdzający że faktycznie allegro nie przechowuje zdjęć klientów wraz z ich dowodami osobistymi. Bo ja też mogę powiedzieć: proszę przesłać mi dowód ja sobie go sprawdzę i zaraz usunę.)

To pozwoliłem sobie przesłac do allegro dodatkowe pismo, które udostępniam dla osób zainteresowanych. 

Pozdrawiam wszystkich.

Screenshot_20260609-183728.Zdjęcia.png

oznacz moderatorów