Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mam pytanie kupiłem komputer na allegro . I chodzi o to że od początku mam z nim i z sprzedającym problemy .
1. Sprzęt przyszedł nie sprawny brak dźwięku
2 dysk nie wykrywalny
Komputer został wysłany do sprzedawcy po czym wrocil do mnie z wgnieceniem na obudowie dziek działa dysk był ok ale tylko był bo po ostatnim uruchomieniu komputera znów dysku nie wykryto . Od 3 mam założona dyskusje z sprzedawca allegro już też w to jest zangazowane ale ..... sprzedawca nie odbiera tel (2) nie odpisuje na emalia i nie włącza się do dyskusji tylko bot jego za każdym razem odp8suje z automatu że sprawa została zgłoszona i odezw8emy się jak najszybciej to będzie możliwe. I nie wiem co robić komputer był kupiony dla córki do nauki a rok szkolny zaraz się zacznie a ja mam niesprawny sprzęt i 0 kontaktu z sprzedawca. Proszę o rady
Wyślij jak Allegro tak uważa i tak z tego kompa nic nie będzie. Jest to druga reklamacja i żądaj zwrotu środków, moim zdaniem nie warto inwestować w ten komputer.
Komputer ma 2 dyski więc jakoś idzie korzystać a samego dysku jie mogę sam wymienić lub wysłać bo komputer ma plomby bo ogólnie sam mógłbym to naprawić ale stracę gwarancję
@SklepAnMa2020 No to niestety musisz sam decydować. Dysk podczas tego wożenia tu i tam mógł sie poluzować. Ale skoro potrafisz sam to zrezygnuj z gwarancji i działaj. Wiadomo , jest jakies ryzyko ale ile wart dysk - 50 zł? Przecież za takie pieniądze szkoda pakować i płacić przesyłki.
Ale decyzja nalezy do ciebie co się lepiej opłaci.
Ok 300 bo to pojemność 500.
Wyślę go i tak czuje ze nie zobaczę ani sprzętu ani pieniędzy ale spróbuję
Pieniądze dostaniesz z kosztami przesyłek, jeśli nie od sprzedającego to z POK. Nie zamykaj w takim razie dyskusji. Tylko że to troche potrwa.
Jeśli potrafisz to sam złóż nowy komp będzie taniej i wiesz co masz, potem możesz uzupełniać dyski, karty graficzne itp... Pieniądze - możesz wziąć raty Pay.
ps. jeśli 300 za dysk to zgoda, jest problem, dysk SSD nie powinien zanikać. Myślałem że dodatkowy dysk to talerzowiec.
@SklepAnMa2020 Doskonale.. 😂 A jakie widzisz inne rozwiązanie? Pewnie chciałbyś zatrzymać komputer i dostać zwrot pieniędzy?
Tylko po co ci zepsuty komputer w którym bios nie wykrywa dysku? Potrafisz sam skonfigurować prawidłowo?
Jeśli potrafisz to zamknij dyskusję i korzystaj z komputera taki jaki jest. Taniej innego już na pewno nie kupisz.