anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak metod płatności do wyboru

Sylwia_poznanska
#7 Wielbiciel#

Ahoj,

kiedy probuje oplacic zakup w miejscu gdzie powinny byc opcje metody platnosci do wyboru mam pustkę. 

Sylwia_poznanska_0-1579286820319.png

Czy ktoś wie jak to rozwiazać ?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Vryko
#18 Luminarz#

Co masz w opisie aukcji? Może jest tylko odbiór osobisty? Nie prościej zresztą zadać pytanie sprzedającemu, niż nam?

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@Sylwia_poznanska to za mały zrzut, żeby cokolwiek tutaj powiedzieć. Gdybyś podała numery ofert, które wchodzą w skład zakupu, czytający mogliby sprawdzić, jak to wygląda u nich.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Sylwia_poznanska
#7 Wielbiciel#

alleodrogo.png

Sugerując się powyższymi odpowiedziami , rzeczywiście forma odbioru jest jako odbiór osobisty , jednak przy próbie płatności mam opcję że ze sprzedajacym mam dogadany koszt przesyłki na 10 zł , a i tak w dalszym ciągu nie mogę dokonać płatności:

alledrogo2.png

oznacz moderatorów

Vryko
#18 Luminarz#

@Sylwia_poznanska  No to nic nie poradzisz, system nie puści wyższej kwoty, skoro jest odbiór osobisty. Zapłać i potem zrób dopłatę - sprzedający może o nią wystąpić, o ile nic się nie zmieniło. 

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@Sylwia_poznanska ten sprzedawca nie udostępnił żadnej metody płatności - nie musiał, bo oferował wyłącznie płatność przy odbiorze. Z tego powodu nie możesz opłacić tego zakupu z góry czy przelewem. Jedyna opcja to zapłata do ręki sprzedawcy. I podkreślam, że taka jest decyzja sprzedawcy, mógł on dać do wyboru więcej opcji, ale nie zdecydował się na to.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

jacekmar79
#7 Wielbiciel#

Mam to samo i nie jest to wina braku opcji na aukcji. Ten błąd wyskakuje mi na kompie stacjonarnym na wszystkich aukcjach (przeglądarka Chrome) a na lapku już jest ok (też Chrome ale pewnie inna wersja). Wkurza mnie to, że aby wejść na jakąś stronę trzeba mieć specjalną, magiczną przeglądarkę...

Uprzedzę pomocne odpowiedzi - po zaktualizowaniu chroma na kompie, problem dalej istnieje

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@jacekmar79 Z jakiej wersji Windowsa korzystasz na tym komputerze? 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

jacekmar79
#7 Wielbiciel#

Z tej samej co na laptopie (win7) i strona wygląda tak samo jak na screenie z pierwszego wpisu, czyli "wybierz metodę płatności" i koniec strony. Na lapku normalnie mogę wybrać bank.

Tak czy inaczej według mnie to naprawdę porażka, jeśli jakiś serwis się reklamuje, zachęca do używania, a z drugiej strony wymusza na użytkownikach jakiś konkretny system czy przeglądarkę, to chore przecież. Tak przy okazji - na telefonie nie mogę wejść wcale na **piiip** - "wygląda na to, że twoja przeglądarka jest przestarzała" (czy coś w tym typie). Tutaj przynajmniej mogę obejrzeć czego nie mogę kupić 🙂

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@jacekmar79 Zapewne korzystasz z Windowsa 7.

oznacz moderatorów