Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Zakupiony przeminie przedmiot nie został wysłany (status - zakup opłacony) pomimo przekroczenia czasu w którym miał być u mnie, stąd chęć do anulowania ów zakupu, ale niestety nie mam takiej opcji. Oficjalnie Allegro podaje że dopóki zakup nie przejdzie do statusu "w przygotowaniu" można takowy anulować, co rodzi pytanie czy jest to jakiś błąd? Czy pozostaje mi czekać na pieniądze do końca okresu po którym zostaną zwrócone automatycznie?
Zakupy na allegro lokalnie nie podlegaja zwrotom, zakupy na zwyklym allegro z wygenerowana etykieta przewoznika sa juz zarejestrowane w systemie i nie da sie ich anulowac z poziomu pabelu kupujacego, mozesz sie porozumiec z sprzedawca by nie wysylal takiej rzeczy a u siebie kliknac zwrot z zakladki moje zakupy przy tym zakupie. Co do czasu wysylki liczy sie ten z oferty nie przyblizony z allegro
Dziękuję za odpowiedź, ale muszę naprostować kilka nieścisłości.
Nie ma anuluj ponieważ zmienił się status, zobaczysz to tu:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione zaznacz zwrot a wówczas sprzedający nie powinien wysyłać a jak wyśle to nie musisz odbierać przesyłki.
@milka1234567890 dokładnie mówiąc to najlepiej by porozumiała się ze sprzedającym żeby sprzedający nie wysłał paczki bo potem w trackingu będzie że paczke zwrócono przed dostarczeniem czyli kupująca nie wywiąże się z umowy bo nie odbierze paczki lub zrobic po bożemu i odebrać a potem od razu zrobić zwrot. Dodam jeszcze że paczke to już może inpost mieć na aucie w drodze do sortowni tylko dane jeszcze nie spłynęły
Zawsze jest dobrze się skontaktować.