Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak w tytule. Czemu mój zakup nie posiada opcji anulowania zakupu? Status realizacji zamówienia się nie zmienił, kupiłem jako osoba prywatna bez faktury. Pierwszy raz się z tym spotkałem. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Cześć @Djdidzejek, jeśli nie widzisz opcji anulowania zakupu, a chcesz z niego zrezygnować, skorzystaj z opcji Zwróć zakup. Możesz skorzystać z tej opcji zarówno przed, jak i po odebraniu przesyłki.
Rozumiem, jednak korzystając z opcji "anuluj" pieniądze otrzymuję praktycznie w ciągu godziny. Zwrot natomiast będzie się "mielił" do 2tyg.
Jeśli nie masz ,anuluj zakup’ to powinieneś mieć ,zwróć zakup’ - to jest jedno i to samo.
To że u Ciebie status się nie zmienił to nie znaczy, że nie zmienił się u sprzedającego.
Ciekawa sprawa - myślałem, ze po wygenerowaniu etykiety status automatycznie zmienia się również u mnie. Co do kwestii "anuluj, zwróć" - bardziej chodzi tu o czas.
@Djdidzejek Anulowanie zakupu to tak na prawdę nic innego niż złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy - w przepisach nie ma nawet słowa ,anulowanie’.
Czy to anulowanie, czy zwrot - sprzedający ma maksymalnie 14 dni na zwrot środków. Więc generalnie nawet jeśli klikniesz ,anuluj zakup’ to sprzedajcy ma prawo zwrócić Ci środki np. równo 14 dnia i będzie to w pełni zgodne z przepisami.
Szybsze zwroty to jedynie zalecenia ze strony Allegro - nic więcej.
Tak, tylko od 1 kwietnia zwrot środków jest dokonywany automatycznie - mam go maksymalnie w ciągu 2h u siebie.
@Djdidzejek czyli od 1 kwietnia łamane jest regularnie prawo... a nie kupiłeś towaru pd osoby prywatnej na zwykłym allegro albo wyłączonego ze zwrotów?
Nie - znana sieć lombardów, dział elektronika itd. Ale już wszytko załatwione.
Nie będę zgadywać czy każdy zwrot masz w 2h u siebie czy tylko płacone przez pay. Nie testowałam tego. Wiem, że Allegro potrafi i 5 dni roboczych przesyłać kasę od momentu kliknięcia przez sprzedającego zwrotu. Sama zarobiłam w ten sposób nega po 3 dniach mimo że nawet podesłałam klientowi zrzut z datą i godziną wykonania tego zwrotu... Ale może wzorem innych portali coś w tym przypadku ulepszyli. Normalnie tylko na pay dochodzi szybciej. Opcji kliknięcia na pewno nie masz na kontach prywatnych. Nie masz go też na firmowym gdy np już wydrukuje etykietę. Status transakcji nie zawsze się zmienia. Te statusy są popsute jak wszystko w tym portalu. Jeśli sprzedający ustawi zmianę to w momencie wydrukowania etykiety status zmienia się na WYSŁANE co jest nieprawdą i sama widziałam tu kilka postów wkurzonych tym klientów (bo sprzedawca im...). Inaczej trzeba to robić ręcznie co jest mozolne i bezsensowne (system Allegro w statystykach i tak na statusy nie zwraca uwagi, one się nie liczą, więc niektórzy ich nie zmieniają). Więc mogło być tak, że ktoś druknął etykietę ale statusu nie zmienił i dlatego zniknęła opcja anulowania.
Jest jeszcze jedna sprawa. Nie w każdej kategorii anulowanie oznacza oznacza automatyczny zwrot. W kategoriach gdzie produkty są wysyłane za pomocą przesyłki elektronicznej zwroty działają na starych zasadach. Od zmian miałam 2 anulowania i tylko normalny przedmiot z wysyłką inpostem sam się zwrócił, przesyłkę elektroniczną musiałam odklepać po staremu...
Lubię poczytać opinie innych, super sprawa. Temat wyczerpany, wszystko załatwione.