anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
1 992 ODPOWIEDZI 1 992

Client:126836364
#8 Zapaleniec#

Zaraz wam coś wkleję może mnie nie zbanują bo ostatnio to bany sypią się jak wióry w tartaku.

oznacz moderatorów

Client:126836364
#8 Zapaleniec#

Wklejam screen z rozmowy z działem reklamacji po tym jak odrzucili moją reklamację na brak możliwości rozłączania ofert. Może mnie nie zbanują bo ostatnio to bany sypią się jak wióry w tartaku.

Screenshot_2024-10-15-09-32-56-38_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg

Jeśli Pani która to napisała sama uważa się za kompetentną osobę to sory ale z całą pewnością tak nie jest. Cały czas dopisuję sobie zdania które zamierzam odpisać na powyższego maila. I tak jak napisałem jeśli mnie nie zbanują to wkleję ich dalsze wypociny.

Naprawdę uważam że decyzja biznesowa to tylko skok na kasę bo komuś tam się w portfelu nie zgadza. I tak jak ktoś wcześniej napisał na allegro.cz, allegro.sk itp nie ma tych zmian dlatego nie wiem czy nas uważają za baranów a z Czechami i Słowakami się liczą? 

oznacz moderatorów

merkuriusz77
#9 Pomysłodawca#

Chyba żartujesz! - czyli Czesi i Słowacy dalej grzęzną w bagnisku tysięcy rozłączonych produktów, podczas gdy my, Polacy, sobie serfujemy radośnie dzięki nowej wyszukiwarce jak na oceanicznej fali, znajdujemy wszystko 10 x szybciej i w dodatku oszczędzamy zasoby energetyczne dzięki usunięciu przycisku do szukania w opisach??? - Niech moderatorzy natychmiast nam tu wytłumaczą, jakim prawem Allegro dyskryminuje Czechów i Słowaków? 

oznacz moderatorów

karmel1978
#9 Pomysłodawca#

Z ciekawości wszedłem na allegrko.sk na analogiczną kategorię jak na polskim.
W boku widzę 639 ofert w kategorii, a wyświetla się jedna strona i 27 ofert (nie są połączone)...

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

na .sk nawet nie dodali z tego co widzę tej cudownej fantastycznej funkcjonalności jak "magiczny" można chyba nieskromnie powiedzieć przycisk połącz oferty. No jak to możliwe że nie dali im możliwości skorzystać z tak wspaniałej funkcji dzięki której nie muszą przeglądać każdej oferty na 20 zakładkach, toż to skandal jakiś.

oznacz moderatorów

karmel1978
#9 Pomysłodawca#

No, ale nadal pozostaje zagadką dlaczego na 639 ofert widzę tylko 27...

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

Tego zapewne nawet nie wiedzą twórcy / programiści tej wspaniałości którą nam z uśmiechem i dla naszej wygody i na siłę wcisnęli.

oznacz moderatorów

karmel1978
#9 Pomysłodawca#

Nie wiem czy się dobrze rozumiemy, ale piszę o allegro.sk

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

Różnica w liczbie ofert pl i sk może wynikać z faktu że nie każdy sprzedawca wysyła za granicę? Nie mam pojęcia szczerze mówiąc bo nawet to co mi się wyświetla u nas w nowo dodanych ofertach nie pokrywa się z tym co dostaję później na maila jako obserwowane kategorie, ot cyrk. Tak czy inaczej sam fakt tego że nie zmuszają ich do durnego łączenia ofert już jest zastanawiający.

oznacz moderatorów

karmel1978
#9 Pomysłodawca#

Różnica jest w ramach .sk

Z boku, przy drzewku kategorii widzę 639 ofert dla danej kategorii, a na liście wyników 27 ofert. Bez filtrów.

oznacz moderatorów

Grabarz1209
#8 Zapaleniec#

No to muszą być połączone, bo na pl zrobiło mi się tak samo - wpisuję w wyszukajkę - 1800 ofert w podkategorii, a na liście ofert tylko 113, i po wejściu do produktu - porównaj 50 ofert.

oznacz moderatorów

karmel1978
#9 Pomysłodawca#

Coś jest nie tak.

W drzewku 64, na liście 26:
https://allegro.sk/kategoria/casopisy-zbierky-poviedok-66778

Ale też inne cuda. Tu różnica na plus. Z boku 44 oferty, na liście 51.
https://allegro.sk/kategoria/umenie-ramy-a-prislusenstvo-308401

oznacz moderatorów

Elektron5
#9 Pomysłodawca#

Oni jeszcze nie zmienili wyszukiwarki która liczy oferty. Pokazuje to co wywaliłoby, gdybyś wyszukał na obu portalach Alle i Alle lokalnie. A teraz żeby zobaczyć te z Allelok to trzeba klikać guzik na dole Zobacz podobne. Dlatego im tak serwery zamulają i Allegro muli. Bo jedna wyszukiwarka szuka wszędzie i pokazuje liczbę ofert, a druga grupuje te wszystkie znalezione oferty wg katalogu. Zmiany pisane na kolanie jak zawsze, a użytkownicy testują. Dlatego zniknęło szukanie w opisie, a nie że nikt z tego nie korzystał. Korzystali, ale to powodowało jeszcze większe buforowania i zamulenie, co mogło pewnie ostatecznie wywalić całe Allegro. A w okresie przedświątecznym to byłoby seppuku, dlatego trzeba było odchudzić co się da. Zamiast wyłączyć ten syf i ogarnąć najpierw katalog, żeby to jakoś miało ręce i nogi, to nie. Teraz katalog będą męczyć przez 4 lata zanim to nabierze jakiegoś kształtu, tylko czy do tego czasu nie stracą połowy klientów i sprzedawców.

oznacz moderatorów

karmel1978
#9 Pomysłodawca#

Wciąż piszę o allegro.SK

oznacz moderatorów

Elektron5
#9 Pomysłodawca#

Podgrupy pokazują ilość bez względu na użyte filtry. Dlatego nieraz szukając używanych i wchodząc w coś jest pusto. Tak przynajmniej jest w PL Alle. Ale czy SK i CZ nie bazują częściowo na tych samych bazach, ciężko powiedzieć jakie tam u nich są powiązania, ale jeśli SK ma własną bazę i szuka też w PL, bo przecież część sprzedawców polskich ma oferty także wystawiane na innych rynkach to tutaj masz taki burdel że trudno w ogóle ogarnąć jaka tu może być pajęczyna powiązań. Wg mnie dramatyczna. A jak jeszcze dochodzi do tego częściowo rozłączone Allegro Lokalnie, to idź pan w... oni tego nie ogarną chyba dopóki nie napiszą tego od nowa 😉 Nie wiem czy oferty z Alle lokalnie można było pokazywać na innych rynkach, ale skoro było to powiązane z pl allegro i było to jeszcze kilka tygodni normalnie wyszukiwane i pokazywane, to teraz to porozłączać to nie takie hop siup. Trzeba tworzyć nowe bazy od zera, bo dalsze zautomatyzowane segregowanie na kilka serwisów powoduje jeszcze większe zamulenie i ilość odwołań, a przez to może licznik też być powiązany z rzeczami z którymi nie powinien. Pogubili się w tym wszystkich po prostu.

oznacz moderatorów

karmel1978
#9 Pomysłodawca#

Jeśli więc nie używam żadnych filtrów, to ilość powinna się zgadzać.

Jak dla mnie w bocznym drzewku zachodzi periodyczne odświeżanie ilości, aby nie liczyć tego za każdym razem. Tak więc jeśli pomiędzy odświeżeniami ilości w drzewku, nastąpi zniknięcie lub dodanie ofert(y), to ilości nie będą się zgadzać.

oznacz moderatorów

161bd
#8 Zapaleniec#

TU SIĘ NIE DA TERAZ NIC WYSZUKAĆ

oznacz moderatorów

adi_tychy
#9 Pomysłodawca#

w poszukiwaniu pamiątek/odznak z miasta Tychy wrzuciłem poszukiwany przedmiot: "ODZNAKA TYCHY".

Wyświetlił mi się produkt/odznaka o nazwie: "GKS TYCHY  KOELN ODZNAKA" a poniżej okienko: "porównaj 377 ofert".

Wszedłem w te 377 ofert mając nadzieję, że allegro wyszukało odznaki z Tychów...

orzesssszzzzzz.... z 377 odznak - dwie dotyczyły miasta Tychy. Reszta to były odznaki typu Barbórka, odznaka dwururka i jaszczurka, odznaka dnia hutnika i święta bzika  itd. itp.

JAKIŻ TO JEST DRAMAT B.A.Ł.W.A.N.Ó.W   z allegro. Dramat albo celowe działanie wpychające użytkowników w jałowe wielominutowe i bezowocne przeglądania.

Tak - nic się nie da wyszukać. Ale allegro ma to w głębokim zadzie jak widać

oznacz moderatorów

Theus
#7 Wielbiciel#

Nie chce się nawet szukać, 19 lat na allegro. To co wprowadzili to porażka. Często deycdowałem sie na zakup z powodu dobrej oferty. Teraz wyswietlaja się tak jakby same reklamy, nic nie można znalezc. Nie wiem czy drogo czy tanio. najważneijsze nachapac sie prowizji i kasy za sponsorowane oferty. Do tej pory jak cos było w podobnje cenie niż gdzie indziej to brałem na allegro, pora zmienić przyzwyczajenia. Przez te połączone oferyty nabrałem wielkiej niechęci do tego portalu. 

oznacz moderatorów

szatan74
#9 Pomysłodawca#

Screenshot_20241016-061151.png

Proszę mi powiedzieć jak wstawić aukcje Allegro Lokalne żeby wyświetlała się na Allegro?Teraz zawsze w jednym dziale pojawia się jedna oferta?Jak być uprzywilejowanym??

oznacz moderatorów