anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak pieniędzy z allegro protect

expres122
#7 Wielbiciel#

Witam zareklamowałem halogen który przestał świecić pod koniec okresu gwarancji niestety sprzedający nie odpowiadał na wiadomości. Złożyłem wniosek do allegro protect o zwrot pieniędzy minęło ponad dwa tygodnie i nie mam odpowiedzi a rozmowa została zamknięta poproszę o pomoc. 

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@expres122 Udziel proszę odpowiedzi doradcy w sprawie mailowej numer 37019661. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@expres122 @w_kiwi od kiedy ap dotyczy napraw gwarancyjnych? Rękojmi to czasem jeszcze tak ale bez przesady.

oznacz moderatorów

expres122
#7 Wielbiciel#

może coś wcześniej źle opisałem ale tak sie zakończyła rozmowa:

Aleksandra [edycja]

17 października 2023 18:18
expres122 przykro mi, że pojawiły się komplikacje w ramach złożenia wniosku w ramach Allegro Protect. Wniosek można złożyć do 2 lat od momentu zakupu. Proszę się jednak nie martwić, prośbę o rozpatrzenie wniosku Allegro Protect właśnie skierowałam do odpowiedniego działu. Niebawem wydamy decyzję i skontaktujemy się z Panem mailowo
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@mdrogeria @kostas11 no nie wierzę

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@az1rael kupujący musi być zadowolony bo przestanie kupować na allegro. A na miejsce sprzedawcy zawsze się jakiś nowy znajdzie 😅

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Client:44052296 zawsze może zostać osa z smartem jako monopolista sama w swojej sprawie ferująca wyroki i co nam zrobisz

oznacz moderatorów

expres122
#7 Wielbiciel#

w co nie wierzysz? to mało istotne. Proszę o pomoc jak wrócić na czat z konsultantem żeby zapytać czy reklamacja jest zaakceptowana 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Jeśli chodzi ci o dyskusję to 1 zamknęła sie automatycznie po 30 dniach jak nieoznaczyłeś jako rozwiązana. Przywrócić mogą moderatorki trzeba tylko poprosić i kliknąć oznacz moderatorów

oznacz moderatorów

expres122
#7 Wielbiciel#

w którym miejscu na stronie można o to poprosić

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

jak wpisujesz to co chcesz napisać w okienko po prawej stronie powyżej okienka czatu masz na zielono oznacz moderatorów @expres122 

oznacz moderatorów

expres122
#7 Wielbiciel#

czy tutaj mam szukać?czy tutaj mam szukać?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@expres122  Jak Allegro zamknęło to powinieneś mieć możliwość ponownego otwarcia, nie możesz prosić tu: ale w dyskusji napisz że reklamujesz z tytułu rękojmi wówczas to sprzedawcy musi reklamację rozpatrzyć a nie gwarant.https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=2c798b65-a629-4d86-8fde-ab93de1c4166

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@expres122 

@expres122  napisał(a):

w co nie wierzysz? to mało istotne. Proszę o pomoc jak wrócić na czat z konsultantem żeby zapytać czy reklamacja jest zaakceptowana 

Jaka reklamacja, jaka akceptacja allegro, złożyłeś pismo reklamacyjne sprzedawcy, lub gwarantowi, pisanie na allegro jak sprzedawcy już tu nie ma nic nie da, odszukaj go jak prowadzi firmę i złóż reklamację z tytułu rękojmi masz dwa lata a jak zakup był w zeszłym roku to po roku Ty musisz udowodnić że wada byłą w produkcje w momencie sprzedaży, lub z tytułu gwarancji adres i zasady masz w karcie gwarancyjnej.

Allegro nie jest stroną transakcji i protect nie służy do rozpatrywania reklamacji za sprzedawcę 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

@expres122 A jak to się wszystko wydarzyło?

oznacz moderatorów