Miałem następującą sytuację. Licytowałem towar i miałem włączone wszystkie powiadomienia i oprócz tego jeszcze regularnie odświeżałem okienka (było otwartych kilka na wszelki wypadek).
Licytacja się skończyła, po czym dostaję wiadomość, że ktoś mnie przelicytował na minutę przed końcem licytacji. Wszystkie powiadomienia dostałem już po fakcie i praktycznie przegrałem licytację. Nie było też żadnego wydłużenia czasu licytacji o 5 minut, które powinno się było wydarzyć w takiej sytuacji, wg zasad i regulaminu.
Co się stało i dlaczego? Nie ukrywam, że zaistniała sytuacja mnie bardzo zdenerwowała.
@PatrycDz zweryfikuję kwestię powiadomień i wrócę do Ciebie z informacją. Co do wydłużenia czasu trwania licytacji: system przedłużający trwanie licytacji, o którym piszesz, jest wprowadzony na Allegro Lokalnie. Na zwykłym Allegro zalicytowanie w ostatniej minucie nie przedłuża trwania licytacji.
Nie wiem, może mam demencję, ale wcześniej było inaczej? Inna sprawa, że tak jak napisałem - nie było ŻADNEJ INFORMACJI, że ktoś przebił moją ofertę dopiero, jak czas licytacji się skończył - powiem wprost - mam kilka licytacji na allegro i jeśli którąś wygram, zamierzam anulować zakup z czystej złości, bo aż tak bardzo zirytowało mnie to, co się stało. I nie zamierzam już nigdy niczego licytować na allegro
@PatrycDz Alicja ma rację, mechanizm, o którym piszesz działa wyłącznie na Allegro Lokalnie.
Nie otrzymaliśmy jeszcze odpowiedzi w kwestii powiadomień, dlatego proszę Cię o jeszcze chwilę cierpliwości.
@PatrycDz dziękuję Ci za cierpliwość.
Przeanalizowaliśmy dokładnie sytuację i system zadziałał tu w pełni poprawnie.
Oferta w której licytowałaś wystartowała dokładnie 2026-03-31 21:30:26 i była zaplanowana na 10 dni. Zakończyła się zgodnie z zaplanowanym terminem 2026-04-10 21:30:26.
Osoba, która wygrała licytację przebiła Twoją ofertę o 21:30:24.073 CEST. Czyli niecałe 2 sekundy przed zakończeniem licytacji. W tym samym momencie przesłaliśmy do Ciebie powiadomienie (tinkerbell) o przelicytowaniu. Powiadomienie zostało przez Ciebie kliknięte o 21:30:35, czyli 9 s. po zakończeniu licytacji. Wiadomość mailowa z informacją o przelicytowaniu została dostarczona na Twoją skrzynkę o 21:30:25, otwarta została o 21:35:40.
Przykro mi, że tym razem nie udało się wygrać. Mam nadzieję, że kolejne licytacje będą dla Ciebie udane.
2 sekundy przed końcem 🤣
Czy to jest żart? W jaki sposób to jest uczciwe?
Tak jak powiedziałem, nie będę więcej brał udziału w licytacjach. I zapomnijcie o moich pieniądzach. W ogóle.