Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, chcę kupić dość drogie krzesło biurowe/ gamingowe. Zadałam pytanie sprzedającemu w sprawie ewentualnego zwrotu, gdyby krzesło mi nie pasowało (nie wygodne lub niedostosowane do mnie- jestem osobą niską). Pan powiedział, że mogę zwrócić tylko "Nie używany towar nie złożony do 14 dni". Dlatego mam pytanie: czy jeżeli złożę to krzesło i sprawdzę jego wygląd i wygodę, czy będę mogła je zwrócić i otrzymać pełny zwrot pieniędzy? Dołączam link do aukcji przedmiotu: https://allegro.pl/oferta/fotel-gamingowy-dowinx-ekoskora-ls-6689a-02-15488182224
Bardzo proszę o szybką odpowiedź.
No nie. Zwrócić będziesz mogła ale sprzedający obniży zwracaną kwotę. Idea odstąpienia od umowy działa że krzesło możesz sprawdzić jak w sklepie stacjonarnym. Owszem, sklepy mają egzemplarze złożone, pokazowe ale w tym przypadku wygląda to tak że oglądasz w sklepie krzesło które jest w pudełku. Składając je i rozkładając obniżasz jego wartość. Chciałabyś kupić ten fotel jako nowy, który już raz został złożony i rozłożony?
Dziękuję za pomoc 🙂
Jeśli masz upatrzone krzesło i nie masz pewności że będzie wygodne to najlepiej iść do normalnego sklepu ,znaleźć takie samo i sprawdzić sobie jak się na nim siedzi . Będzie przy okazji możliwość porównania ceny i wtedy możesz zdecydować czy zamawiać przez internet czy brać to na którym siedzisz.
Tak, tylko takiego krzesła nie ma w sprzedaży w sklepach. W ogóle mało jest takich foteli, które mają odpowiednią wysokość siedziska od ziemi dla osób niższych. Przy pracy biurowej ważne jest aby nogi były w odpowiedniej pozycji. Mało które krzesło ma ten wymiar poniżej 45 cm, co dla mnie jest niezbędne z powodu problemów zdrowotnych.
@ankaiwan Jeśli jesteś niezbyt wysokiego wzrostu to raczej nie kupuj. Te krzesła są montowane na chińskiej podstawie i mają ograniczoną możliwość obniżenia siedzenia. Można za to podwyższyć i zrobić krzesło barowe.
Zadaj pytanie sprzedającemu, niech zmierzy wysokość tej pufy krzesła w najniższej pozycji. Może okazać się być wyżej niż krzesła domowe.
Mogę się mylić, może chińczycy naprawili ten błąd ale lepiej zapytaj.
Dziękuję za pomoc
Właśnie ten ma regulację podobno od 44 i właśnie taka mi pasuje.
@ankaiwan Sprzedający wprowadza Cie w błąd, możesz zwrócić, możesz zmontować i zdemontować ale musi być cale, nieuszkodzone, jeżeli takie będzie to sprzedający może obniżyć Ci zwrot.
@LEW433 Nie wprowadza w błąd. Napisał przecież: "Nie używany towar nie złożony do 14 dni"
@ankaiwan Oczywiście, więc nie wysyłaj złożonego fotela bo będzie wielka paka i sprzedający całkiem słusznie ostrzega że nie będzie chciał przyjąć.
Fotel do transportu trzeba przygotować dokładnie tak samo jak był dostarczony, czyli rozmontować, ładnie popakować w folie wszystkie detale, śrubki i zapakować w ten sam karton co był.
Trzeba to zrobić umiejętnie żeby sprzedawca nie kapnął się że fotel był kiedykolwiek składany. Wtedy nie będzie problemów.
@ankaiwan Sprzedający nie ma racji, nie może odmówić przyjęcia zwrotu przy zakupie konsumenckim.
Dziękuję za odpowiedź
Dziękuję 😃
😀
Dzięki 😀
Dziękuję za pomoc 😀
Dziękuję 😀
Dziękuję za pomoc😀