Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, poradźcie proszę.
zamówiłam przez allegro etui, okazało sie ze przesyłka idzie z Chin, nie sprawdziłam wcześniej tego.
Towar przyszedł uszkodzony i połamany
zgłosiłam zwrot, dostałam adres na który mam wysłać paczkę na własny koszt, a sprzedający dostał wiadomość ze o zwrocie, ale sprawdziłam ile to będzie mnie kosztowało, wartość przewyższa cenę etui i doszłam do wniosku ze nie chce odsyłać tylko dać sobie spokój. Powiedzcie czy coś sie stanie jesli po prostu nic nie bede odsyłac? zeby nie było ze kasę zwrocą mi na konto a ja etui nie wysle i potem beda problemy. z góry dzieki za podpowiedz
@Joanna77778 jeżeli zgłosiłaś odstąpienie od zakupu, to koszt odesłania towaru jest po Twojej stronie. Natomiast przy reklamacji sprzedający powinien go pokryć - przesłać Ci etykietę zwrotu. Jeżeli nie chcesz odsyłać towaru nic się nie stanie. W przypadku odstąpienia sprzedawca nie zwróci Ci środków. W przypadku reklamacji powinien wydać decyzję (tu zapewne negatywną z uwagi na brak możliwości weryfikacji wady).
dziękuje za szybka odpowiedz, istotnie nie ma sensu wysyłać, dostałam tylko adres na który mogę wysłać uszkodzone etui do Chin na własny koszt .Rozumiem z tego ze jeśli nic z tym dalej nie zrobię to nic się nie stanie?
@Joanna77778 jeśli odstąpiłaś od umowy, czyli po Allegrowskiemu zrobiłaś zwrot, to prawnie te etui nie jest Twoją własnością, więc powinnaś odesłać, ale jak chińczyk nie będzie się odzywał, to nic się nie stanie
Dziękuje za szybka odpowiedz :)mogę ewentualnie napisać do sprzedającego ze rezygnuje ze zwrotu? żeby sumienie mieć czyste..
@Joanna77778 możesz napisać do sprzedawcy, że jednak nie będziesz zwracać towaru. Natomiast prawnie nie można zrezygnować z odstąpienia. Po prostu umowę sprzedaży uznaje się za niebyłą.
@Joanna77778 nie, nic się nie stanie 🙂
Dziękuję wam ślicznie, jesteście wielcy ;)czyli nic nie robię. pozdrawiam 🙂