Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zostało zawieszone moje konto z powodu naruszenia Regulaminu Programu Monetowego oraz Regulamin Allegro (art. 10.1). Na koncie są karty podarunkowe o znacznej wartości. Potrzebuję pilnie dokonać zakupu, a allegro nie odpowiada. Czy ktoś może pomóc?
@0708 na forum nikt Ci konta nie odblokuje, napisz
Pisałem kilka razy. Allegro odpowiedziało, że wyjaśnienia są nie wystarczające. Napisałem obszerne wyjaśnienia i cisza od 3 dni.
3 dni to za mało. Musisz dać minimum 14
bywa że nie odblokowują wcale
I co wtedy? Mam tam znaczną kwotę w kartach podatkowych. Dodatkowo na allegro jestem od 25lat.
Nic
godzis się z tym albo idziesz do sadu
twoj staż nie ma żadnego znaczenia
A co z środkami na kartach podarunkowych?
@0708 kasę po rozwiązaniu umowy oddają, ale jak jest z kartami, to ciężko wyczuć
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@0708 na ten moment Twoja sprawa jest dokładnie weryfikowana. Nie jestem w stanie udzielić dalszych informacji. Wrócimy do Ciebie z wiadomością po zakończeniu weryfikacji w korespondencji 52212678. Proszę Cię o cierpliwość.
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Oczekuję zatem cierpliwie. pozdrawiam
Witam, niestety nie otrzymałem odpowiedzi do korespondencji 52212678. Natomiast otrzymałem odpowiedź do korespondencji 52276689 w której to nie odpowiedzieliście Państwo w jaki sposób zwrócicie środki z kart podarunkowych o wartości przekraczającej 7000zł. Bardzo proszę o odpowiedź.
Polskie i europejskie prawo jednoznacznie przyznaje konsumentowi prawo do odstąpienia od umowy zawartej na odległość – bez podania przyczyny, w terminie 14 dni. Jest to prawo wynikające z ustawy oraz dyrektyw unijnych, którego żadna firma, w tym Allegro, nie ma prawa ograniczać ani warunkować. Wszelkie próby narzucania dodatkowych wymagań lub utrudniania skorzystania z tego prawa są niezgodne z prawem i mogą zostać zgłoszone odpowiednim organom nadzorczym.
Właśnie w oparciu o to prawo anulowałem transakcje, z których chciałem się wycofać – w pełni legalnie i zgodnie z obowiązującymi przepisami.
@0708 otrzymałam informację, że jutro wrócimy do ciebie z odpowiedzią w korespondencji 52276689. Zachęcam Cię, żebyś przesyłał informacje w tej sprawie bezpośrednio w korespondencji, zespół zajmujący się nią odniesie się do nich.
Otrzymałem poniższą odpowiedź od Allegro, która sugeruje, że już nie otrzymam dodatkowej odpowiedzi.
"Dziękuję za wiadomość.
Chętnie odpowiem na dodatkowe pytania, jednak poruszona przez Państwa kwestia została już wyjaśniona w toku korespondencji.
Jeśli w kolejnej wiadomości nie pojawią się nowe wątki, pozwolę sobie pozostawić ją bez odpowiedzi."
Mimo Pani obietnicy nikt się do mnie nie odezwał. To zwyczajnie nieuczciwe, na kartach podarunkowych są moje środki, a Allegro zawiesiło konto i nie odnosi się do rozliczenia ze mną.
@0708 przykro mi, że nie otrzymałeś jeszcze odpowiedzi. Poprosiłam o priorytetowy kontakt z Tobą (udzielenie odpowiedzi w korespondencji). Sprawą zajmuje się dział bezpieczeństwa, dlatego ze swojej strony nie jestem w stanie udzielić Ci informacji.
No nic. Zgłoszę sprawę do UOKiK
@0708 a co to były za kupony dodane do allegro za 7 koła, nie możesz ich wykorzystać na innym koncie ?
A nie było też tak że próbowałeś kupony wymieniać na gotówkę ?
Kody podarunkowe były nagrodą od pracodawcy . Nie ma możliwości wymiany kart podarunkowych na gotówkę. Nie bardzo rozumiem czemu zakładasz, że ktoś postępuje nieuczciwie. Jeśli Allegro zdecydowało się na zablokowanie konta to powinno oddać powierzone im pieniądze w formie kart podarunkowych. Karty raz przypisane do konto nie mogą zostać przepisane na inne konto.
@0708 tak się pytam bo to dziwnie wygląda, bez powodu nie blokują kont kupującym, dzięki którym zarabiają 😞
I tak wszystkiego nie napiszesz 😉