anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawieszone konto

0708
#7 Wielbiciel#

Zostało zawieszone moje konto z powodu naruszenia Regulaminu Programu Monetowego oraz Regulamin Allegro (art. 10.1). Na koncie są karty podarunkowe o znacznej wartości. Potrzebuję pilnie dokonać zakupu, a allegro nie odpowiada. Czy ktoś może pomóc?

oznacz moderatorów
37 ODPOWIEDZI 37

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@0708  na forum nikt Ci konta nie odblokuje, napisz 

oznacz moderatorów

0708
#7 Wielbiciel#

Pisałem kilka razy. Allegro odpowiedziało, że wyjaśnienia są nie wystarczające. Napisałem obszerne wyjaśnienia i cisza od 3 dni. 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

3 dni to za mało. Musisz dać minimum 14 

bywa że nie odblokowują wcale 

oznacz moderatorów

0708
#7 Wielbiciel#

I co wtedy? Mam tam znaczną kwotę w kartach podatkowych. Dodatkowo na allegro jestem od 25lat. 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Nic

godzis się z tym albo idziesz do sadu

twoj staż nie ma żadnego znaczenia

oznacz moderatorów

0708
#7 Wielbiciel#

A co z środkami na kartach podarunkowych?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@0708  kasę po rozwiązaniu umowy oddają, ale jak jest z kartami, to ciężko wyczuć

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@0708 na ten moment Twoja sprawa jest dokładnie weryfikowana. Nie jestem w stanie udzielić dalszych informacji. Wrócimy do Ciebie z wiadomością po zakończeniu weryfikacji w korespondencji 52212678. Proszę Cię o cierpliwość.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

0708
#7 Wielbiciel#

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Oczekuję zatem cierpliwie. pozdrawiam

oznacz moderatorów

0708
#7 Wielbiciel#

Witam,  niestety nie otrzymałem odpowiedzi do korespondencji 52212678. Natomiast otrzymałem odpowiedź do korespondencji 52276689 w której to nie odpowiedzieliście Państwo w jaki sposób zwrócicie środki z kart podarunkowych o wartości przekraczającej 7000zł. Bardzo proszę o odpowiedź. 

oznacz moderatorów

0708
#7 Wielbiciel#

Polskie i europejskie prawo jednoznacznie przyznaje konsumentowi prawo do odstąpienia od umowy zawartej na odległość – bez podania przyczyny, w terminie 14 dni. Jest to prawo wynikające z ustawy oraz dyrektyw unijnych, którego żadna firma, w tym Allegro, nie ma prawa ograniczać ani warunkować. Wszelkie próby narzucania dodatkowych wymagań lub utrudniania skorzystania z tego prawa są niezgodne z prawem i mogą zostać zgłoszone odpowiednim organom nadzorczym.

Właśnie w oparciu o to prawo anulowałem transakcje, z których chciałem się wycofać – w pełni legalnie i zgodnie z obowiązującymi przepisami.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@0708 otrzymałam informację, że jutro wrócimy do ciebie z odpowiedzią w korespondencji 52276689. Zachęcam Cię, żebyś przesyłał informacje w tej sprawie bezpośrednio w korespondencji, zespół zajmujący się nią odniesie się do nich. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

0708
#7 Wielbiciel#

Otrzymałem poniższą odpowiedź od Allegro, która sugeruje, że już nie otrzymam dodatkowej odpowiedzi.

"Dziękuję za wiadomość.

Chętnie odpowiem na dodatkowe pytania, jednak poruszona przez Państwa kwestia została już wyjaśniona w toku korespondencji.

Jeśli w kolejnej wiadomości nie pojawią się nowe wątki, pozwolę sobie pozostawić ją bez odpowiedzi."

oznacz moderatorów

0708
#7 Wielbiciel#

Mimo Pani obietnicy nikt się do mnie nie odezwał. To zwyczajnie nieuczciwe, na kartach podarunkowych są moje środki, a Allegro zawiesiło konto i nie odnosi się do rozliczenia ze mną. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@0708 przykro mi, że nie otrzymałeś jeszcze odpowiedzi. Poprosiłam o priorytetowy kontakt z Tobą (udzielenie odpowiedzi w korespondencji). Sprawą zajmuje się dział bezpieczeństwa, dlatego ze swojej strony nie jestem w stanie udzielić Ci informacji.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

0708
#7 Wielbiciel#

No nic. Zgłoszę sprawę do UOKiK

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@0708 a co to były za kupony dodane do allegro za 7 koła, nie możesz ich wykorzystać na innym koncie ?

A nie było też tak że próbowałeś kupony wymieniać na gotówkę ? 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

0708
#7 Wielbiciel#

Kody podarunkowe były nagrodą od pracodawcy . Nie ma możliwości wymiany kart podarunkowych na gotówkę. Nie bardzo rozumiem czemu zakładasz, że ktoś postępuje nieuczciwie. Jeśli Allegro zdecydowało się na zablokowanie konta to powinno oddać powierzone im pieniądze w formie kart podarunkowych. Karty raz przypisane do konto nie mogą zostać przepisane na inne konto. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@0708 tak się pytam bo to dziwnie wygląda, bez powodu nie blokują kont kupującym, dzięki którym zarabiają 😞

I tak wszystkiego nie napiszesz 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów