anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co mam. Zrobić

Client:114201996
#1 Nowicjusz#

Kupilem telefon i przysłali mi uszkodzony chciałem go odesłać to sprzedawca nie chciał mi podać adresu zwrotnego jak by wiedział że jest uszkodzony teraz oddałem go na serwis to mówili że plyta główna. Jest uszkodzona zostałem oszukany i wdałem na pruzno nie małe pieniadze

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:114201996 Proszę, wskaż numer zamówienia, o które chodzi. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

16758841938

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Otwierasz dyskusję, masz pomoc Allegro, reklamacja jak uszkodzony a nie odesłanie: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa a jak AL: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Client:114201996 w tej sytuacji załóż dyskusję ze sprzedawcą. W zakładce Moje Zakupy wybierz zamówienie, dla którego chcesz otworzyć dyskusję. Przejdź do szczegółów zamówienia i kliknij [zgłoś problem z zakupem]. W kolejnym kroku wskaż powód dyskusji i zaznacz jedną z opcji dostępnych na liście. Sprzedający będzie miał 24 godziny na odpowiedź (czasu nie liczymy w weekendy i święta), będziesz mógł poprosić nas o pomoc. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Próbowałem wszystkiego przed uruchomieniem telefonu bo w środku było coś słychać jak by się urwało wiecwpierwszy dzień jak mi go przysłali to pisałem o zwrot uzeralem się kilka dni żeby mi podał adreszwrotu i nic jak do ściany bez przerwy tylko jak ci mów pomodz a ja podaj swój adres więc wkoncu uruchomiłem telefon i pochodził minie całe 3 tyg i zaś oddałem do serwisu to powiedzieli że padła płyta główna i zobacz nowy telefon to nie jest pierwszy raz

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Nie wiadomo czy mi zrobią a naprawa będzie

drogo kosztować jak oni ludzi oszukuja

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A czy ty próbujesz lamentować, otwórz dyskusję.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@LEW433 ale telefon był otwierany, była ingerencja osób trzecich, a teraz ma reklamację składać🤔

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Tak otwieram ale skąd molem wiedzieć że jest uszkodzony włączył się normalnie tylko po paru tyg się wylaczyl

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Nie naprawia się samodzielnie rzeczy które mają być na domyślnej gwarancji/rekojmi? Od kogo kupiłeś? Firmy? Osoby prywatnej? A nie czasami od chińczyka skoro w koło gada to samo?

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

No właśnie od chinola mam już nauczkę do końca życia 

oznacz moderatorów