anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co w przypadku opóźnienia zamówienia i wzrostu ceny towaru

trotrex
#4 Eksplorator#

Pod koniec maja zeszłego roku zakupiłem Macbooka Air m2 8GB w przedsprzedaży z realizacją zamówienia w grudniu.

Zapłaciłem za niego wówczas 4800 zł, w tym momencie najtańszy taki laptop nowy na allegro kosztuje 5600 zł. 

Jest kwiecień, a ja nie otrzymałem towaru który miał być w grudniu, sprzedawca mówi że nie przyszedł mu towar - to jest 4 miesiące opóźnienia. Nie chciałem odwoływać zamówienia i zwrotu 4800 zł,  bo potrzebuje laptopa - czy da się jakoś załatwić abym otrzymał sprzęt, a nie pieniądze? Proszę o radę. @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

trotrex
#4 Eksplorator#

@LEW433 właśnie tego się obawiam i dlatego jeszcze póki co nie założyłem dyskusji...

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@trotrex jeszcze zamiast na allegro bym inaczej sprawdził czy sprzedawca ma ten towar np napisał z innego konta albo poszukał aukcji jak ma to przedsadowe wezwanie do wydania towaru napisane przez prawnika. Może się zestracha i zrealizuhe w cenie co kupiłeś

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@trotrex tak, jeśli sprzedający zwróci Ci wpłatę, to nie możemy decydować, abyś otrzymał towar, nie mamy kompetencji sądu. Dodam, że powinieneś otrzymać te towar w cenie z momentu zakupu, więc sprzedający nie może teraz podnieść tej ceny, ale może, jeśli towaru nie posiada, zwrócić Ci wpłatę. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów