anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co z chińczykami na allegro

BigMeal
#8 Zapaleniec

Dzień dobry,

Co z tysiącami słabych chińskich sprzedawców na allegro?

Ktoś się za to weźmie? Allegro zamienia się poprostu w droższy **piiip**s...

Przykłady:

1. Chce kupić wzmacniacz, patrzę sprzedawca chińsk ma smart i wysyłka dziś z fakturą vat, natomiast wchodzę w komentarze i ludzie piszą że nie ma faktury po zakupu... To co mam kupić a potem to zwracać?

Czemu te konta nie są blokowane?

2. Kupiłem analog hall do pada (powinien być wysokiej jakości), dostałem 3x tańszy zwykły i zgłaszam do allegro że dostałem podróbkę i wprowadził sprzedawca w błąd, dostałem zwrot i poza moją oceną to nic z tym się nie robi? Dalej sprzedaje nie to co ma w opisie: https://allegro.pl/oferta/2x-analog-joystick-galka-hall-dualsense-ps5-2x-drazek-program-17453805894

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Health___Beauty
#16 Inspirator

Czemu te konta nie są blokowane? Bo dla Allegro to kasa. Nie dość, że nie blokują takich kont to ogrom chińskich sprzedawców korzysta z fulfillment - więc Allegro wysyła podróbki ze swojego magazynu i nie widzi w tym problemu. Ale jak polskiego sprzedawcę jakiś "podmiot uprawniony" bez żadnych dowodów zgłosi, że sprzedaje podróbki to od razu są sankcje. 

oznacz moderatorów

BigMeal
#8 Zapaleniec

Ale powinni dbać o jakość usług. Bo zamienia się to w chiński portal Ali......s

Dokładnie podróbki z własnego magazynu:) trzeba ich zgłosić gdzieś do jakieś kontroli:)

Teraz pytałem innego chińczyka o fakturę czy dostanę po zakupie, to napisał: "dzień dobry już wysyłam fakturę" , to już widzę jak ją potem dostanę tą fakturę...

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

O jakość usług to mają dbać polscy sprzedawcy, zasady są dla polskich sprzedawców. A Chińczyk ma wpaść na miesiąc/dwa/trzy narobić setek tysięcy złotych obrotu i zniknąć. Tak to od dłuższego czasu wygląda. 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Allegro pozwala na takie oszustwa i to do tego z wysyłką ze swojego magazynu

dopisek w ofercie

Sprzedający i Magazyn Allegro

Odpowiedzialność za wykonanie umowy sprzedaży ponosi sprzedający. Wysyłkę i zwroty realizuje Allegro.

Oferowane przez Sprzedającego produkty pozostają zgodne z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii Europejskiej

Ma ich to zwalniać z odpowiedzialności

Od razu mam skojarzenie z dealerami narkotyków i pytanie

gdyby ktoś tak napisał sprzedając je Polakom to czy zainteresowała się nim policja i sądy czy nie? 🙂

@BigMeal składaj reklamację do allegro, że serwis autoryzuje oszustów i sprzedaje produkty niezgodnie z prawem ue - np: każdy produkt musi mieć prawidłowe oznaczenia

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Chińscy sprzedawcy działają jak rośliny inwazyjne ,szybko się rozprzestrzeniają i tępią rodzime szlachetne odmiany.  

oznacz moderatorów