anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić gdy nie mam ulicy w adresie zamieszkania?

Client:81905490
#7 Wielbiciel#

Witam. Chciałem się dowiedzieć co zrobić gdy nie mam nazwy ulicy bo ostatnio gdy kupowałem produkt to przesyłka nie mogła zostać zrealizowana z powodu braku informacji o ulicy. 

Z góry dziękuję i pozdrawiam 🙂

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:81905490 Podajesz taki adres, jaki masz w dokumentach, byle był prawidłowy. Przesyłka powinna zostać dostarczona.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

Client:81905490 czyli miejscowość bez nazwy ulic .W miejsce nazwy ulicy można wpisać nazwę miejscowości czyli powtórzyć. Tak szczerze nigdy nie małem problemów z doręczeniem do klienta , który podał miejscowość i numer posesji . 

oznacz moderatorów

irciaa22
#7 Wielbiciel#

Mój adres to xyz (miejscowość - gmina wiejska) nr 14, 98-200 Sieradz.

Jest też w Sieradzu adres ul.xyz nr 14, 98-200 Sieradz.

Już nie raz miałam problem z dostarczaniem przesyłek na adres z ulicą.

Jak mam w takim przypadku podawać adres na allegro?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@irciaa22 a podajesz taki adres

xyz 14

98-200 xyz

albo może gmina/miejscowość ma oddzielny przydzielony kod pocztowy

oznacz moderatorów

irciaa22
#7 Wielbiciel#

Nie, gmina nie ma oddzielnego kodu, gmina jest Sieradz - miejska (z ulicami) i Sieradz - wiejska (z wioskami), ale rzadko kiedy formularze adresowe (poza allegro również) zawierają takie dane.

oznacz moderatorów

irciaa22
#7 Wielbiciel#

Kiedyś podałam adres xyz 14, 98-200 xyz, to mi dostawę pod Łódź dowieźli (60 km od Sieradza).

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@irciaa22 PIsz tak:

XYZ koło Sieradza
98-200 Sieradz

Jeśli to nie pomoże, to znaczy że sortują wyłącznie po kodach pocztowych i nie patrzą na resztę.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

irciaa22
#7 Wielbiciel#

Przy dostawach od innych sprzedawców, kurierów jakoś sobie radzę, ale chciałam stały adres do dostawy na allegro ustawić i wychodzi na to, że nie mam takiej możliwości. Każdorazowe kontaktowanie się że sprzedawcą i wyjaśnianie sprawy z adresem czy wysyłanie pinezek kurierom jest mało wygodne.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:81905490 Uzupełnij dane w tej zakładce w sposób, jaki podaje @mdrogeria.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

foto-hurtownia
#11 Animator#

Dajmy na to mieszkasz w Pszycznie Dolnej, wioska nie ma nazw ulic, a Twój kod pocztowy to 12-123 Kłosogrzmoty Małe

W "miasto" wpisujesz "Kłosogrzmoty Małe", a w nazwę ulicy "Pszczyna Dolna", kod pocztowy ten sam

oznacz moderatorów