anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić jeśli w trakcie odbioru paczki z paczkomatu ktoś przede mna zabrał moją przesyłę ze skryt

Justtobeone7
#8 Zapaleniec#

Witam. Odbierając paczkę pod paczkomatem było kilka osób w tym kurier inpost. Korzystałam z aplikacji otwarłam skrytkę zdalnie równocześnie jakaś pani odbierała coś przy pomocy panelu. Nie zdąrzyłam nawet zareagować a pani która stała za kurierem bez zastanowienia złapała z pierwszej brzegu skrytki paczkę.  Wsiadła do samochodu i odjechała. Międzyczasie otwarła się kolejna skrytka, z której kurier wyjął paczkę i myślał że to moja, niestety była to paczka prawdopodobnie  tej pani.Pytałam kuriera co w tej sytuacji mam zrobić. Notabene fizycznie nic ze skrytki nie wyciągnełam.On mi kazał wyjaśnić tą sprawę z tą panią. Wkurzyłam się bo on tą jej paczkę wyciągnął ze skrytki a teraz każe mi sobie wyjąśniać co mi po jej paczce jak nawet nie ma pełnego numeru telefonu. Zostawiłam mu tą paczkę niech sobie robi z nią co chce  Dzwoniłam na infokinię inpostu nie wiem czy to wystarczy, czy jest szansa że oddzyskam moją przesyłkę z powrotem??Czy zgłaszać jeszcze pisemną reklamację u przewoźnika?

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@Justtobeone7  jak byś miała jej paczkę, to byś miała numer przesyłki i można by było dojść do kogo ona była, a teraz, to raczej reklamacja nic nie da, a raczej zgłoszenie na policję o przywłaszczenie cudzej własności

oznacz moderatorów

Justtobeone7
#8 Zapaleniec#

Teraz mam nauczkę, mądry polak po szkodzie, mogłam lepiej rzucić jej przesyłke do kosza na drugi raz się by się nauczyła sprawdzać numer zanim weźmie coś cudzego w swoje łapy😖

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Justtobeone7 tak , Masz nauczkę ,żeby nie wciskać się pomiędzy wódkę z zakąskę , była osoba przy panelu to trzeba było zaczekać ,aż odejdzie , nie zbawiłoby Cię kilkadziesiąt sekund  ,a tak zostałeś z problemem .

oznacz moderatorów

Justtobeone7
#8 Zapaleniec#

A tu sie [edycja]mylisz Jakie [edycja] wciskać ta baba podeszła tuż po mnie. Nie znasz sytuacji to może sie nie udzielaj bo nie o to pytałam...

oznacz moderatorów

Justtobeone7
#8 Zapaleniec#

Jak przyszłam pod paczkomat to był tylko kurier, ale że wiem że zwykle z 20 minut tam będzie stał tażke nie miałam czasu na czekanie.Ten babsztyl zjawił się tuż po mnie

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Justtobeone7 sorry , nie miałem zamiaru podnosić Ci ciśnienia , jeśli mi się taka sytuacja przytrafi drę koparę i bluzgam , nie jednemu już się oberwało .

oznacz moderatorów

Justtobeone7
#8 Zapaleniec#

Rozumiem.. ta baba mi wystarczająco je podniosła nic człowieka bardziej nie wkórzy niż głupota innych a problem twój..

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Na policję to jeszcze zbyt wcześnie,  jest świadek - kurier,  @InPost może łatwo ustalić kto w tym czasie  odbierał paczkę  i powinien podjąć jakieś działania.

@Justtobeone7  na paczkomacie jest numer telefonu na jaki trzeba zgłaszać takie przypadki,  co prawda na małej tabliczce ale jest. Należy zadzwonić jak najszybciej niech wyjaśniają. Mają adersy i dane osób które w tym czasie pobierały paczki.

@InPost  ja już kilka razy sygnalizowałem problem przestrzegania kolejności obsługi klientów, przecież można automat zablokować dla innych osób gdy jest zajęty. Naprawdę to takie trudne,  wzorujecie się na Allegro, czy potrzeba wam wielu, wielu  lat na drobne ulepszenie?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@br.  kiedyś tak było, że jak kurier odbierał paczki, to trzeba było czekać, teraz to ulepszyli😉

oznacz moderatorów

Justtobeone7
#8 Zapaleniec#

No generalnie to nie kurier był problemem tylko jakaś durna baba. Dobrze że chociaż to nic wartościowego.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@KOGIEL_T  Przypomniał mi się mój wpis z wcześniejszego wątku o wielkich literach numeru telefonu  na paczkomacie. Dzisiaj specjalnie poszedłem sprawdzić.  Wielkie napisy znikły, jest mała tabliczka z informacją o monitoringu, danych osobowych i numery telefonów.

Ulepszyli, pewnie i to niebawem zniknie...

oznacz moderatorów

Justtobeone7
#8 Zapaleniec#

Tego kuriera podejście to pozostawię bez komentarza ....Tak to jest po gimnazjum idzie  na kuriera.

oznacz moderatorów

Justtobeone7
#8 Zapaleniec#

Mało to razy przyjedża jeden z drugim wręcza opłaconą paczkę nie pytając nawet o nazwisko. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Justtobeone7 oj..tam , z przesyłkami ,,pod drzwi ,, jest trochę inaczej , jeśli paczka nie ma oznaczenia ,,do rąk własnych,, kurier ma pełne prawo wydać przesyłkę osobie współzamieszkałej czy też aktualnie przebywającej w lokalu wskazanym na etykiecie 

oznacz moderatorów

Justtobeone7
#8 Zapaleniec#

No właśnie to by było dobre gdyby była jakaś kolejność odbioru , ale też trafisz po pracy na kuriera, stój pół godziny pod paczkomatem zanim wszystko rozładuje i z. Raz tak czekałam jak miałam paczke w doreczeniu odbierałam inna i akurat podjechał myślałam że odrazu będzie druga, pół godziny stracone a paczki nie było. Także wiem ile może to potrwać jak zanim to rozładuje i załaduje.

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@Justtobeone7

Jeżeli chodzi o zachowanie kuriera, to nie ma się co dziwić. Nie jest on pracownikiem Inpostu, tylko zewnętrznym podwykonawcą. 

Natomiast sprawę przesyłki polecam zgłosić na policję. Coś takiego może być uznane nawet za kradzież zuchwałą. 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Justtobeone7 Możesz podać numer swojej przesyłki?

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Justtobeone7
#8 Zapaleniec#

630732358532090111078906

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Justtobeone7 Od przewoźnika mamy informację, że Twoje zgłoszenie jest teraz weryfikowane. Oddział InPost podejmuje działania, by zlokalizować paczę i dostarczyć Ci ją. Mam nadzieję, że stanie się to w krótkim czasie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów