Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam,
Dokonałem zakupu przedmiotów w ilości 10 szt. Tak jest napisane w tytule aukcji i w opisie.
W przesyłce była tylko jedna sztuka. Sprzedający tłumaczy, że to 'błąd produktywizacji' allegro.
Na aukcji nadal jest błędny opis, ja czuję się oszukany... ale nie wiem przez kogo, przez sprzedającego czy przez allegro. Co mogę zrobić więcej w tej sprawie? Nie chodzi tu o pieniądze ale o zwykłą uczciwość i właściwe opisy aukcji.
pozdrawiam
Oczywiście że zgłaszają. Walka z wiatrakami.
@nacomnieto od chwili powstania katalogu sprzedawcy nieustannie prowadzą batalię z allegro , ale to walka z wiatrakami , to tak jak z panem P. ze wschodu , nie wiedzą jak teraz wyjść z tego z twarzą .
no to już wszystko jasne, współczuję sprzedającym i życzę powodzenia w walce z allegro.
Ja myślę że produktyzacja to tak naprawdę pierwszy kroku do pozbycia się sprzedawców, najpierw sprzedawcy utworzą za free katalog a potem allegro będzie sobie takie produkty najwyżej oceniane sprowadzać i tak podniesie prowizję i dodatkowe opłaty że sprzedający nie wyrobią i odejdą bo się budżet nie zapnie. Taki jest cel Allegro! Będą sami dla siebie !
Ja zgłosiłem uwagę, że pewien produkt z katalogu nie jest Li-Ion tylko innego typu. Odpisano mi, że nie widzą powodu do zmiany opisu.
I teraz wygląda to tak, że ja w SWOIM opisie mam prawidłowy opis chemiczny ogniwa, a Klienci do mnie piszą, że w Katalogu jest błąd - myśląc,że to ja stworzyłem ten allegrowy opis.
@nacomnieto oj tak zgłaszamy błędy, ale czas najwyższy aby Allegro nam za to płaciło!
Trudno tu pisać o błędzie kupującego. Tytuł jest z katalogu i parametry również. Czyli te informacje o 10 sztukach podaje allegro, nie sprzedawca. Niekiedy sam mam problem jak kupuję w rozgryzieniu ile sztuk jest treścią oferty, bo tytuły podają sprzeczne informacje 🙂
parametry można edytować ale należy od razu zgłosić błąd bo jak nie zgłosisz błędu to automat zmieni Twoje parametry na te z katalogu dlatego zwracajcie uwagę na błędy i je zgłaszajcie
no właśnie tylko że zgłaszanie trwa ja ostatnio zgłosiłam około 100 produktów i nikt mi za to nie zapłaciła a co to ja Caritas jestem czy niewolnik? 🙂
zgadza się, że sprzedawca odpowiada za połączenie, ale dane z parametrów są w katalogu allegro, więc nie może ich swobodnie zmienić. Jedyne co można zarzucić sprzedawcy, to brak jednoznacznego określenia ilości sprzedawanych produktów w treści oferty. Powinien tam walnąć, że cena dotyczy 1 sztuki.
Pisz do allegro reklamacje niech doślą brakujące żarówki, oni bogaci mają dużo kasy do rozdania. Sami piszą że parametry mogą się uzupełnić automatycznie, to się uzupełniły. Zaraz się uzupełni że cena jednak za 100 lub 1000 10000 100000 ......
@la_nika Pamiętam wątek (był jakiś czas temu, szukałem ale nie mogę go teraz zlokalizować) w którym ktoś dokonał zakupu w Oficjalnym Sklepie Allegro i okazało się, że aukcja była podpięta pod zły produkt - tak samo jak tu była różnica w ilości sztuk.
Oficjalna odpowiedź była taka, że OSA towaru nie wyśle bo to jest oczywisty błąd.
To jak to w końcu jest?
@komis-bell jest tak, że sprzedający odpowiada za prawidłowe podpięcie oferty z katalogiem. Bez konkretnej sprawy i szczegółów nie mogę odnieść się do tego co się wydarzyło w przypadku, o którym piszesz. Oficjalny sklep Allegro obowiązują takie same zasady, jak innych sprzedających.
@komis-bell proszę Cię bardzo https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/jakie-powinno-by%C4%87-rozwi%C4%85zanie-w...
@kostas11 To jest to 🙂
@kostas11 Piękne 🙂 bella, delicious!!
Dziękuję @kostas11 za odszukanie tego wątku. W innym przypadku decyzja byłaby taka sama, gdyby sprzedający zwrócił wpłatę kupującemu. Dlatego w opisywanym tutaj przypadku, kupujący powinien założyć dyskusję i wyjaśnić tę sprawę ze sprzedającym, który powinien uznać reklamację i również mógłby uchylić się od skutków prawnych oświadczenia woli złożonego pod wpływem błędu i zwrócić wpłatę kupującemu.
@komis-bell OSA to by chyba w tym całym ulu jakim jest allegro sama pozostać . Sami swoich win nie widzą ,prowizji płacić nie muszą a reklamę robią im inni za frik.
@komis-bell Ja myślę że produktyzacja to tak naprawdę pierwszy kroku do pozbycia się sprzedawców, najpierw sprzedawcy utworzą za free katalog a potem allegro będzie sobie takie produkty najwyżej oceniane sprowadzać i tak podniesie prowizję i dodatkowe opłaty że sprzedający nie wyrobią i odejdą bo się budżet nie zapnie. Taki jest cel Allegro! Będą sami dla siebie !
sprawa dotyczyła mleka dla dzieci Bebiko w tytule produktu było że 5x600g 🙂 za 32 zeta 🙂