Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
udać się do prawnika lub radcy prawnego z wydrukowanym regulaminem protect i rozmową z konsultantem który ci napisał za co ten dług
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ mogę prosić o wyjaśnienie kogoś z moderacji
@Client:46528979 Opłata za transakcję w tym przypadku to około 36 złotych. Kwota 496.50 zł wynika z tego, że kupujący opłacił przedmioty (kupił 10 sztuk produktu) na kwotę 460,95 zł i te pieniądze są na Twoim koncie Allegro Finanse.
Kupujący mimo opłacenia zamówienia nie otrzymał od Ciebie produktów, dlatego zwrócił się do nas po pomoc i w ramach Allegro Protect oddaliśmy my wpłacone pieniądze, naliczając tę kwotę do Twojego salda.
Na swoim koncie w PayU masz 460.95 złotych do wypłacenia.
Tylko że na moje konto nie wpłynęły żadne pieniądze, czy mogę się dowiedzieć gdzie konkretniej trafiły te pieniądze?
@Client:46528979 Sprawdź zakładkę Środki i historia operacji.
rzeczywiście okazało się że mam nieaktywne konto do wypłat i nawet o tym nie wiedziałem, jedyne jeszcze o co mogę spytać to dlaczego odsetki są tak duże, w końcu kupujący zapłacił około 460 zł, a odsetki są tak duże że kwota którą ja muszę zapłacić wynosi ponad 30 zł.
Na szczęście ta strata jest "niewielka".🤗
Całe nieporozumienie wynika chyba z tego, że mylnie uważasz iż pieniądze za trasakcje wpływają bezpośrednio na Twoje konto bankowe, a tak nie jest. Pieniądze od kupujących wpływają na rachunek Allegro z którego Ty musisz zlecić ich wypłatę na swój wcześniej zweryfikowany przez PayU/przelewy24 numer konta.
właśnie już rozumiem o co chodzi, i faktycznie tak myślałem dlatego nawet nie zauważyłem żadnej wpłaty ani nic, już przesłałem prośbę o możliwość wypłacenia tej kwoty po czym wyreguluje całą kwotę, faktycznie problem wystąpił z mojej winy za co bardzo przepraszam. Jedyne o co mogę się czepiać to tylko to że muszę dopłacić ponad 30 zł 😜
@Client:46528979 Jest to standardowa opłata za obsługę transakcji. Im wyższa kwota sprzedaży, tym wyższa prowizja.
@Client:46528979 I nie wpłyną same musisz Sobie je wypłacić, masz je tu:https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji?sellerId=7167996 a tak wypłacisz: https://help.allegro.com/sell/pl/c/konto-do-wyplat
Reasumując, windykacja jest jak najbardziej słuszna.