Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Kupiłem monitor mobilny, który okazał się dla mnie za ciemny, więc skorzystałem z prawa do zwrotu i odesłałem go do sprzedawcy.
Sprzedawca odebrał przesyłkę z paczkomatu 22.09, a 28.09 napisał, że monitor jest uszkodzony i zwróci mi jedynie 50 zł z pełnej kwoty.
Zauważyłem też w opiniach, że to podobno jego standardowa praktyka przy zwrotach, ponieważ zrobił tak samo z innym kupującym.
Produkt odesłałem w stanie nienaruszonym, kompletny i zapakowany dokładnie tak, jak go otrzymałem.
Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Dyskusja została już otwarta.
@MOJEGRATY5 pamiętam też jak allegro otwierało kupującemu prywatnemu 5x dyskusję zamknięta na wniosek by składał 5x tą samą reklamację na ten sam problem i miał ją 5 x odrzuconą do tego allegro wmawiało sprzedawcy prywatnemu że ma się dostosować do zapisów ustawy konsumenckiej, jeszczem mu kazali odbierać ten telefon na reklamację z Pl do Norwegii bo tam siedział mimo wyłączonej rękojmi... jak nie zatrudnią chociaż kogoś kto liznął podstawy uk i kc to mam nadzieję że koszty pok ich tak zjedzą że będą musieli to dziadostwo wyłączyć
Jak powiada mój znajomy glazurnik, "Po robocie mieszadło do kleju dociskam i jak dym pójdzie to allegro mi zwróci kase a później jak będzie potrzebne to se nowe kupie".
Ogrodnik glebogryzarkę po sezonie zamęczoną na amen też oddaje na reklamację. Zapewne kaska do kieszonki też wróci.