anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czemu oferty z Lokalnie nie pokazują się na Allegro?

Crow_Empire
#13 Ambasador#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Jak to wytłumaczyć?

Fraza "konwerter kf". Na Lokalnie są dwie oferty, na Allegro żadnej, choć wyszukując na Allegro pojawiają się dwie oferty w kategorii "Telefony i Akcesoria", ale klikanie tam nic nie daje, strona się tylko odświeża. Który "specjalista" tam od Was miał znów fantazję?

Takich przypadków widziałem już tu wiele w ostatnich dniach, dlatego chcę zapytać, co się tu dzieje. Zapewniacie, że oferty z Lokalnie są też na Allegro, ale to nie jest prawda. Owszem, wiele jest, ale nie wszystkie. Po wpisaniu na Allegro tej samej frazy wyświetlają się 32 oferty, ale nie ma tych dwóch o które pytam. Niby w podkategoriach po lewej, dokładniej w "Telefony i akcesoria" widnieją dwie oferty, może te, ale po kliknięciu w podkategorię wyświetla monit "W wybranej kategorii nie było tego, czego szukasz. ".

Nie spodziewam się, że przeczytam tutaj coś mądrego od Allegro, ale warto spróbować.

Lokalnie:

Screenshot_4.png

Allegro, ta sama fraza.

Screenshot_5.png

Identyfikator wersji:  cl-p7641-b7476-uni-7625-bal

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

Crow_Empire
#13 Ambasador#

Jeszcze dodam, bo zapomniałem. Jak skopiuję tytuł oferty, słowo w słowo z Lokalnie i wkleję w wyszukiwarkę Allegro to znajduje te oferty.

Np fraza "Konwerter KF-5F", znajduje na Allegro 22 oferty, 21 jest kompletnie niepowiązanych z zapytaniem, a ostatnia, 22ga to oferta, której szukałem. NA SAMYM KOŃCU!

Próbujecie z ludzi robić i d i o t ów, czy o co tu chodzi?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Oferty AL nie mają się wyświetlać już na Allegro, tak ma być i to się powoli dzieje.

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#13 Ambasador#

Uważasz, że przystawiają się do sprzedaży Lokalnie, tak jak to uczynili z innymi swoimi "dziećmi"?

To dziecko nie ma sensu bez Allegro, ruch tam jest nieznaczny.

oznacz moderatorów

MarekNet80
#9 Pomysłodawca#

Ofert będą rozdzielone (po za kilkowa wyjątkami) od 1 października 2024. Póki co mamy do czynienia z awarią Ap Allegro, która ma być usunięta w najbliższych godzinach.

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

oznacz moderatorów

wayne55
#9 Pomysłodawca#

Od ponad miesiąca na lokalnie jest zerowe zainteresowanie, ludziom się nie wyświetlają w ogóle oferty w wyszukiwarce. Przeniosłem wszystkie ogłoszenia na 0.Ix i polecam zrobić to samo. Tutaj niczego już nie sprzedasz

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#13 Ambasador#

Obserwuję to u siebie, jak było 20 odwiedzin dziennie w ofercie, to teraz są może dwa wejścia na dzień. Mnie życia sprzedaż tu nie ratuje, wystawiam to, co mam w domu zbędne, więc mogę w ogóle nie wystawiać i olać tą bandę. 0lixa nie trawię, nie pójdę tam.

oznacz moderatorów

wayne55
#9 Pomysłodawca#

Też nie lubię ogólnie ich strony od strony technicznej, no ale zasięgi na tą chwilę po uwaleniu Allegro Lokalnie są tam teraz dużo lepsze i większe zainteresowanie. Od 1 października Allegro lokalnie już całkowicie zejdzie na margines. Ale skoro tak wybrali i mają gdzieś sugestie użytkowników, to sami sobie winni.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Crow_Empire Zmieniliśmy widok listy wyszukiwania z ofertowego na produktowy. W widoku ofertowym widzisz wszystkie oferty, a w widoku produktowym otrzymujesz listę produktów, z której możesz przejść do listy ofert połączonych z danym produktem. Na ten moment nie zobaczysz w widoku produktowym ofert z Allegro Lokalnie. Te oferty będą widoczne jedynie na https://allegrolokalnie.pl/

Nicol
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Crow_Empire
#13 Ambasador#

@N_Nitka28  ale na Lokalnie nadal wiszą oferty promowane, które miały się wyświetlać też na Allegro. Czyli co, oszukaliście ludzi, którzy promowali swoje oferty? One miały się wyświetlać też na Allegro.

I co dalej z Lokalnie? Odcinacie je od Allegro?

Mogę Wam śmiało nie zapłacić za promowanie tych ofert, skoro bez powiadomienia usunęliście je z Allegro,  a tylko z tego powodu były promowane?  Poniekąd jednostronnie złamaliście umowę.

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

@Crow_Empire była zmiana i promowane są już promowane tylko na lokalnie.

Moje promowane oferty mają mniej wyświetleń niż kiedyś bez promowania.. niestety popularność tego serwisu i widocznosc ofert spadła kilkukrotnie. Już w tej chwili w wielu kategoriach jest zerowe zainteresowanie przedmiotami, od 1 października chyba bez sensu będzie tracić czas na wystawianie.. 😞

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Crow_Empire I co dalej z Lokalnie? Odcinacie je od Allegro?

Będzie kicha przez jakiś czas, a z czasem przyzwyczają się że trzeba szukać oddzielnie na Lokalnie 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

gramofonoman
#8 Zapaleniec#

To są jakieś jaja, promowania miały dawać zasięg na allegro, nie lubię O_L_X_a, alle nie dajecie wyboru.

Gdzie mogę napisać w sprawie zwrotu kasy za opłacone promowania ogłoszeń na allegro lokalnie, które miały pojawiać się na allegro ?

Dane za wrzesień, za październik będą ciekawe.

gramofonoman_0-1730292955467.png

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@gramofonoman a regulamin przeczytałeś ?

Opłata z tytułu promowania Ogłoszeń poprzez wyróżnienie wynosi:

a) w przypadku Ogłoszeń i Ogłoszeń z opcją „Kup Teraz” na okres 10 dni: 11,90 zł, natomiast na okres 30 dni: 13,90 zł, wyróżnienie jest widoczne wyłącznie w Allegro Lokalnie;

b) w przypadku Ogłoszeń z Licytacją na okres 7 dni: 8,90 złotych, wyróżnienie jest widoczne wyłącznie w Allegro Lokalnie;

________
Κώστας
oznacz moderatorów

DiKey91
#10 Popularyzator#

To po prostu kolejna cudowna zmiana 🤣
Z mojej strony mogę tylko dodać, że jeśli sprzedaż ma zostać okrojona/ograniczona do zera, to allegro może się spodziewać że swoje zakupy również ograniczę do niezbędnego 0.

To już od dłuższego czasu słynny portal azjatycki na a. jest bije allegro pod względem cen i wyboru asortymentu.

Po prostu szkoda pompować na siłę allegro.

oznacz moderatorów