Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dziś otrzymałem dwie wiadomości z powyższego adresu. Pierwsza dotyczyła nieprawidłowej weryfikacji kodów EPR, a kolejna 20 minut później była informacją o prawidłowej weryfikacji kodów EPR. Niestety nie wprowadzałem jeszcze kodów EPR wiec zastanawia mnie czy ta wiadomość to próba zhakowania konta
@toluxpl to jest adres, z którego wysyłamy powiadomienia dla sprzedających, jednak abym mogła odpowiedzieć z całą pewnością potrzebuję zobaczyć tę wiadomość. Czy możesz przesłać zrzut ekranu tutaj?
@toluxpl sprawdziłam to i wszystko ok, są to powiadomienia od nas 🙂
Nie zatwierdzam Twojego zrzutu, bo widać na nim Twoje dane.
Potwierdzam, tez dostałem taka wiadomość, nie mam konta Allegro na mailu na którym dostałem wiadoomosc
@it_broker na e-mail przypisany do konta, z którego piszesz przesłaliśmy takie wiadomości. Jeśli dostałeś je również na skrzynkę odbiorczą, której e-mail nie jest przypisany do konta, to prześlij proszę ten adres oraz zrzuty z wiadomości na adres spolecznosc@allegro.pl.
Znowu są wysyłane fałszywe wiadomości z adresu: powiadomienia.allegro.pl
Allegro <info@powiadomienia.allegro.pl> - to fałsz !
Uwaga wyłudzenie danych
Prawdziwy adres allero to powiadomienia@allegro.pl
Też dostałem. To na pewno ściema? Bo też wszystkie linki zaczynają się t.allegro.pl, tylko czy ktoś ma możliwość podpięcia się pod domenę allegro na subdomenie?
Allegro samo ostatnio używa takich "durnych" domen denerwują i niepokojąc własnych użytkowników.
np. rozsyłane sms z treścią:
Żądam wyjaśnień co to za domena:
czyli też jakby subdomeną
Jak to zgłosiłem to najpierw odpisali, że to ich prawidłowy komunikat a jak napisałem:
na.allegro.pl !!>>??!!!
dlaczego takiej właśnie użyto !!!
która NIE DZIAŁA i jest podejrzana
to się już nie odzywają.
Zgłosiłem ten SPAM Allegro na telefony do UOKiK
Już nie długo nie będzie wiadomo co jest prawdziwe a co fałszywe , nie można już im ufać.
Jakby nie mogli przysyłać powiadomień z jednej wiarygodnej domeny i adresu:
powiadomienia@allegro.pl
@ToPewne_pl @www_bagazniki_eu To nie jest wiadomość od nas. Proszę prześlijcie nam tę wiadomość na adres phishing@allegro.pl
Przepraszam was za tę pomyłkę. Ten adres należy do nas.
@w_kiwi ja mam info z powiadomienia @allegro.pl i jest prawdziwe 🙂
Wyslę ale jak znowu mnie zlejecie, nie będziecie odpowiadać to złożę kolejną skargę do UOKIK
podgląd:
Dostałem takie na wszystkie konta, dokładnie zaadresowane i na właściwe adresy kont. Hakerzy tego nie mają!
Z adresu:
Wcześniej były takie:
TO BYŁY SMS:
I Allegro najpierw twierdziło że to Wasz adres a potem zamilkło !!!!! Do dziś nie wyjaśnione !!