anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Alegro akceptuje zaniżanie cen produktów i zarabianie na wysyłce?

szpako1
#8 Zapaleniec#

Wydawało mi się, że już dawno temu Allegro uznało to jako praktyki zakazane, tymczasem https://allegro.pl/uzytkownik/KSIAZKI-SZYBKO koszt wysyłki 6 książek z Krakowa niezależnie od wybranego przewoźnika to już 42.99 zł. Jak to z tym jest?

oznacz moderatorów
42 ODPOWIEDZI 42

LEW433
#21 Demiurg#

A czego Allegro na zabronić, koszty dostawy ustawia sprzedajacy>nie musisz kupować. Tylko ze Smartem są narzucone granice cen dostaw.😁

oznacz moderatorów

szpako1
#8 Zapaleniec#

Dawno temu allegro zwalczało takie praktyki i na jakiś czas znikły oferty o zaniżonej cenie za to z kosmiczną ceną wysyłki - Allegro wtedy wypowiadało się jednoznacznie - koszt wysyłki ma odzwierciedlać faktyczny koszt.

oznacz moderatorów

eightbitclone2
#14 Krzewiciel#

A potem Allegro wprowadziło swoje cenniki. Uwzględniające tylko koszt kuriera. Bez kosztów pakowania itp. A potem jeszcze Allegro wprowadziło prowizje od wysyłki która mamy im płacić. Nikt nie wie czemu.

oznacz moderatorów

szpako1
#8 Zapaleniec#

Tak, ja to rozumiem. Allegro wali w …. Od dawna, jednak koszty o których mówisz powinny być składową ceny przedmiotu a nie kosztów wysyłki.

oznacz moderatorów

MikroLITY
#13 Ambasador#

Nie wiem, czy Allegro teraz z tym walczy, bo pobiera prowizję od kosztów dostawy.

oznacz moderatorów

Client:94057046
#14 Krzewiciel#

@szpako1 Nie mogę odtworzyć tej ceny, skąd ci się wzięło 42,99?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Może je jednak kupił!🤔

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@Client:94057046  A stąd, że każda kolejna książka to dopłata 6 zł do kosztów dostawy.

#14 Krzewiciel#

@Kaliope_Brzeg @szpako1 Nie rozumiem? W tabelce od dostaw jest napisane, że dopłata 6 złotych do kosztów dostawy jest za każdą kolejną sztukę po osiągnięciu 10 sztuk. Dlaczego po jednej sztuce jest doliczana już dopłata?

oznacz moderatorów

szpako1
#8 Zapaleniec#

Jak to się stało nie wiem ...

Zrzut ekranu 2023-01-23 143320.png

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@Client:94057046  To nigdy tak nie działało. Dopłata jest za każdą zakupioną kolejną sztukę czyli jak klient kupi 10 to dopłaci 9 razy po 6 zł.  10 sztuk oznacza, że tyle zmieści się do jednej paczki.

#14 Krzewiciel#

@Kaliope_Brzeg Podaje tylko, o czym Allegro informuje w ofercie. Jeżeli tak nie jest, to jest zwyczajny błąd albo wprowadzanie w błąd klientów.

oznacz moderatorów

#14 Krzewiciel#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Możecie wyjaśnić, jak to jest że cennik mówi o dopłacie po 10 sztukach a kasuje za każde kolejne? To tak się w ogóle da?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:94057046 ma 10 sztuk z jednej oferty ale w cenniku jak zaznaczył sumę dostaw to pewnie dodaje 😞

Różne cenniki dostawKupujący zapłaci za:

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@Client:94057046  Cennik mówi, że 10 sztuk to jest maksymalna ilość w paczce.

1. Nazwij swój cennik – dzięki temu w przyszłości łatwo go zidentyfikujesz. Nazwę wpisz w polu Stwórz nowy cennik.
  2. Spośród dostępnych opcji wysyłki wybierz te, które zaoferujesz swoim klientom w ofertach. Uzupełnij pola Pierwsza sztuka i Maksymalnie w paczce. Jeśli za wysyłkę kolejnych sztuk pobierasz dodatkową opłatę, to w polu Kolejna sztuka wpisz odpowiednią kwotę.

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@Client:94057046 

Może powinni zmienić kolejność- pierwsza sztuka, kolejna sztuka i maksymalnie w paczce. Dla mnie ta dopłata jest oczywista, sama tworzę cenniki a tak nalicza od początku ich powstania. Kupujący mogą faktycznie rozumieć tak jak piszesz.

szpako1
#8 Zapaleniec#

Dodałem 6 różnych książek, były tańsze niż u konkurencji, więc spędziłem chwilę na przeszukiwaniu oferty. Trochę się zdenerwowałem jak zobaczyłem koszt wysyłki 😄

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@szpako1 sprzedający  ma źle ustawiony cennik wysyłek tzn każdą rzecz liczy np jako osobną paczkę z osobnym kosztem wysyłki lub jak pisze @Client:94057046 dopłata 6 złotych do kosztów dostawy jest za każdą kolejną sztukę po osiągnięciu 10 sztuk tylko że kutfa zero zjadł i z 10 zrobiła się 1

oznacz moderatorów

szpako1
#8 Zapaleniec#

Ma dobrze ustawiony cennik, zrobił tak z premedytacją. Zadałem mu pytanie, odpowiedział że wszystko jest tak jak należy.

oznacz moderatorów