Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wydawało mi się, że już dawno temu Allegro uznało to jako praktyki zakazane, tymczasem https://allegro.pl/uzytkownik/KSIAZKI-SZYBKO koszt wysyłki 6 książek z Krakowa niezależnie od wybranego przewoźnika to już 42.99 zł. Jak to z tym jest?
A czego Allegro na zabronić, koszty dostawy ustawia sprzedajacy>nie musisz kupować. Tylko ze Smartem są narzucone granice cen dostaw.😁
Dawno temu allegro zwalczało takie praktyki i na jakiś czas znikły oferty o zaniżonej cenie za to z kosmiczną ceną wysyłki - Allegro wtedy wypowiadało się jednoznacznie - koszt wysyłki ma odzwierciedlać faktyczny koszt.
A potem Allegro wprowadziło swoje cenniki. Uwzględniające tylko koszt kuriera. Bez kosztów pakowania itp. A potem jeszcze Allegro wprowadziło prowizje od wysyłki która mamy im płacić. Nikt nie wie czemu.
Tak, ja to rozumiem. Allegro wali w …. Od dawna, jednak koszty o których mówisz powinny być składową ceny przedmiotu a nie kosztów wysyłki.
Nie wiem, czy Allegro teraz z tym walczy, bo pobiera prowizję od kosztów dostawy.
@szpako1 Nie mogę odtworzyć tej ceny, skąd ci się wzięło 42,99?
Może je jednak kupił!🤔
@Client:94057046 A stąd, że każda kolejna książka to dopłata 6 zł do kosztów dostawy.
@Kaliope_Brzeg @szpako1 Nie rozumiem? W tabelce od dostaw jest napisane, że dopłata 6 złotych do kosztów dostawy jest za każdą kolejną sztukę po osiągnięciu 10 sztuk. Dlaczego po jednej sztuce jest doliczana już dopłata?
Jak to się stało nie wiem ...
@Client:94057046 To nigdy tak nie działało. Dopłata jest za każdą zakupioną kolejną sztukę czyli jak klient kupi 10 to dopłaci 9 razy po 6 zł. 10 sztuk oznacza, że tyle zmieści się do jednej paczki.
@Kaliope_Brzeg Podaje tylko, o czym Allegro informuje w ofercie. Jeżeli tak nie jest, to jest zwyczajny błąd albo wprowadzanie w błąd klientów.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Możecie wyjaśnić, jak to jest że cennik mówi o dopłacie po 10 sztukach a kasuje za każde kolejne? To tak się w ogóle da?
@Client:94057046 ma 10 sztuk z jednej oferty ale w cenniku jak zaznaczył sumę dostaw to pewnie dodaje 😞
Różne cenniki dostawKupujący zapłaci za:
@Client:94057046 Cennik mówi, że 10 sztuk to jest maksymalna ilość w paczce.
Może powinni zmienić kolejność- pierwsza sztuka, kolejna sztuka i maksymalnie w paczce. Dla mnie ta dopłata jest oczywista, sama tworzę cenniki a tak nalicza od początku ich powstania. Kupujący mogą faktycznie rozumieć tak jak piszesz.
Dodałem 6 różnych książek, były tańsze niż u konkurencji, więc spędziłem chwilę na przeszukiwaniu oferty. Trochę się zdenerwowałem jak zobaczyłem koszt wysyłki 😄
@szpako1 sprzedający ma źle ustawiony cennik wysyłek tzn każdą rzecz liczy np jako osobną paczkę z osobnym kosztem wysyłki lub jak pisze @Client:94057046 dopłata 6 złotych do kosztów dostawy jest za każdą kolejną sztukę po osiągnięciu 10 sztuk tylko że kutfa zero zjadł i z 10 zrobiła się 1
Ma dobrze ustawiony cennik, zrobił tak z premedytacją. Zadałem mu pytanie, odpowiedział że wszystko jest tak jak należy.