anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy banowanie kupującego jest zgodne z prawem i regulaminem?

1qaz
#9 Pomysłodawca

Na aukcji o numerze 18035088958 kupiłem zbiór filatelistyczny. Ponieważ spora część walorów była uszkodzona skorzystałem z prawa zwrotu. Zwróciłem wszystko (czego sprzedający nigdzie nie kwestionował). Obraził się chyba za ten zwrot (i odpowiedni komentarz) i zabronił zakupów u siebie. Czy taka sytuacja (zgodnie z regulaminem) upoważnia do takiego działania? Abstrahując od tego jego odpowiedź na komentarz jest kłamliwa.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@1qaz  jeśli to by było pierwszy raz, to nie było by takiej możliwości, natomiast, po trzecim wybryku sprzedający ma prawo zablokować kupującego zgodnie z regulaminem😉

oznacz moderatorów

1qaz
#9 Pomysłodawca

Nie było 3 razy jak mawiał Kwinto... Wydawało mi się że regulamin jasno precyzował warunki do bana. Ale za zwrot towaru? Zgodnie z prawem przysługujący kupującemu? W całości i nieuszkodzonego? Nie wliczając że sam wysłał częściowo uszkodzony. Zresztą po numerze aukcji można sprawdzić. A że pan pisze że 3 razy to tylko pisze, bo coś wypadało napisać. Jestem na Allegro od ponad 25 lat i poważnie podchodzę do spraw zakupów i sprzedaży.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@1qaz  gdyby nie było trzy razy, to nie było by technicznej możliwości dodania do czarnej listy😉

a tak swoją drogą, to nie rozumiem dlaczego chcesz u niego kupować skoro tyle razy wysyłał buble🤔

oznacz moderatorów

Client:74250890
#8 Zapaleniec

@KOGIEL_T  Można dodać trzy zdjęcia. Także nie takie niemożliwe 😛

oznacz moderatorów