anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy inni użytkownicy tez maja poczucie ze portal Allegro bardziej wsiera sprzedajacych niz kupujacyc

af00
#1 Nowicjusz

Kupiłem towar na początku listopada ub.r, zapłaciłem, odesłałem w dniu odbioru i do dnia dzisiejszego nie mam ani towaru ani kasy. A na dział wsparcia kupujących liczyć nie mogę. Czy jest jakaś inna droga by napisać do działu bardziej kompetentnego. Z góry Dziękuję.

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@af00 chyba se żarty robisz na allegro kupujacy to święta krowa, **piiip**niesz i sprzedawca ma problemy zablokowane konto itp., napisz co zrobiłeś, od kogo kupiłeś - firma czy prywatny, odstąpiłeś czy reklamowałeś jak odesłałeś, paczka dotarła, przypuszczam że tu coś mogło pójść nie tak, dyskusje rozpocząłeś ?

af00
#1 Nowicjusz

tak towar jest u kupującego, choć dowiedziałem się o tym po miesiącu, bo twierdził ze "zwrotów nie przyjmuje", oznajmił że bezpłatnie go magazynuje i mam go osobiście odebrać

nie chce odesłać pomimo podania kodu zwrotu do paczkomatu

pracownicy Allegro w dyskusji tylko ubolewają nad przeciągającą się rozmową

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@af00 a to zakup od firmy czy osoby prywatnej, jak zwrotów nie przyjmuje to wyślij kuriera po paczkę może nie ma czasu albo jak nosić paczki po paczkomatach, tu allegro nic nie wymusi, było przed odesłaniem sprawdzić czy możesz odstąpić 🙂

af00
#1 Nowicjusz

dziwi mnie uległość kolegi, (działanie podobne do pracowników Allegro) jak pisałem zapłaciłem za kuriera i dalej towar jest przetrzymywany. 

I tu kolega potwierdził ze sprzedający są pobłażliwie traktowani. Ja mogę udać się do paczkomatu a sprzedawca nie, Hmm ... 

Rzetelny i uczciwy sprzedawca rozwiązał by ten temat zwrotem, ale skoro to problem to może towaru już niema.

Tak, portal dopuścił do zwrotu i teraz umywa ręce od tej niejasnej od początku transakcji.

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#13 Ambasador

Jako użytkownik portalu (sprzedający), uważam że bardziej wspiera kupujących 

@af00 Co do Twojej sprawy:

1. Dlaczego piszesz tutaj, anie do sprzedawcy?

2. Czy po odesłaniu paczki, dokonałeś czynności odstąpienia od umowy? Jeżeli nie, to wiesz że sprzedający, może Ci naliczyć koszty jej magazynowania?

3. Czy, zakup był może na raty i spata poszła, na jej poczet?

4. Czy sprzedajcy wie, że (mimo odesłania paczki) odstąpieś od umowy?

5. Podaj numer zmaówienia to, moderatorzy sprawdzą co sie wydarzyło

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

af00
#1 Nowicjusz

tak towar jest u kupującego, choć dowiedziałem się o tym po miesiącu, bo twierdził ze "zwrotów nie przyjmuje", oznajmił że bezpłatnie go magazynuje i mam go osobiście odebrać

nie chce odesłać pomimo podania kodu zwrotu do paczkomatu

pracownicy Allegro w dyskusji tylko ubolewają nad przeciągającą się rozmową

nie wiem czy dane sprzedającego mogę tu podać

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@af00 nie możesz a nawet nam do niczego nie są potrzebne 🙂

af00
#1 Nowicjusz

To po co takie pytania, mam wrażenie ze rozmawiam z ludźmi z Allegro, czy to tak trudny temat.

Może lepiej go rozwiązać a nie kombinować z darmowymi monetami, i zwrotami za poniesione koszta .... to nie kończy transakcji, ona jest opłacona a nie dostarczona. 

oznacz moderatorów

af00
#1 Nowicjusz

No tak złamanie regulaminu i aut. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

mdrogeria_0-1770314220672.png

oznacz moderatorów

af00
#1 Nowicjusz

Dziękuję za zrozumienie, też mi jest przykro że do takich rzeczy tu dochodzi.

Oby kompetentni ludzie to przeczytali i rozwiązali problem. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@af00 podaj mi proszę numer swojego zamówienia. 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

af00
#1 Nowicjusz

A mogę tu bez konsekwencji, chcę tylko by kak poważny portal wstał z kolan i rozwiązał temat zwrotu, bo sprzedawca robi sobie z portalu żarty.

oznacz moderatorów