anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy jest możliwość odzyskania pieniędzy?

CP2014
#7 Wielbiciel#

Witam.

Ponad dwa tygodnie temu kupiłem na aukcji telefon, oczywiście sprzedawca i towar wysyłany z Chin, niespelna dzień po anulowałem transakcję, ale oczywiście zapłaciłem blikiem.Czy jest możliwość odzyskania pieniędzy? Oczywiście brak odzewu od sprzedawcy. Pytam, bo pierwszy raz zdarzyła mi się taka sytuacja. Jeśli ktoś może pomóc, to będę wdzięczny.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

maxr01
#17 Koryfeusz#

A jaki był czas dostawy?

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

CP2014
#7 Wielbiciel#

15-25 dni

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@CP2014 Po anulowaniu zakupu nie musisz już odbierać towaru. Jeżeli sprzedawca go wysłał po anulowaniu, zrobił to na własny koszt i własne ryzyko. Możesz domagać się niezwłocznego zwrotu wpłaty. Jeśli masz z tym problem, otwórz spór; https://allegro.pl/dyskusje/nowa Pomoże Ci tam pracownik Allegro. Sprzedawca ma obowiązek udzielenia wyjaśnień w sporze. Jeżeli problem nie zostanie rozwiązany, 14 dni od zakupu możesz wystąpić o zwrot wpłaty z Programu Ochrony Kupujących. Daj znać jakby co.

oznacz moderatorów

CP2014
#7 Wielbiciel#

ale właśnie nie mogę otworzyć dyskusji ,gdyż zakup był  anulowany

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

xyz96 - oczywiście, jak zwykle wprowadzasz kupującego w błąd.

"niespelna dzień po anulowałem transakcję, ale oczywiście zapłaciłem blikiem." - nie wskazałeś konkretnych dat .  Oczywiście standardowo  xyz96 wprowadza Cię w błąd. Jeśli po otrzymaniu wpłaty sprzedawca wdrożył procedurę wysyłki - to nie możesz anulować zamówienia. To chyba jest jasne. Towar mógł wysłać tego samego dnia lub następnego, jeszcze przed wpłynięciem twojego anulowania zamówienia. Dlatego pytałem o czas realizacji transakcji.

Ten post to jedynie informacja. Brak dowodu zakupu, brak dowodu zapłaty, brak odstąpienia od umowy, brak linku do aukcji, brak warunków transakcji, brak czegokolwiek. Jak można się do tego ustosunkować?

"Oczywiście brak odzewu od sprzedawcy." Nic nie piszesz na temat sposobu kontaktu ze sprzedawcą, dzwoniłeś, pisałeś? xyz96 nic Ci nie pomoże, pisze posty jedynie dla "ilości", a nie dla jakości.

Jednak xyz96 może... tylko nie wiem, co.... chyba tylko głupoty pisać i wprowadzać wszystkich w błąd - to opinia już nie tylko moja, lecz i wielu innych.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

CP2014
#7 Wielbiciel#

Pisałem e-maila do sprzedającego,, kiedy mogę spodziewać się zwrotu pieniędzy? Odpisał tylko,, w tej kwestii proszę skontaktować z allegro " po tej wiadomości kontakt się urwał. 

oznacz moderatorów