Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie. Dostalam odpowiedz od sprzedajacego ze na zakupiana rzecz musze czekać miesiąc czasu. Wcześniej nie bylo info. Czy mogę anulować, jeśli oplacilam?
Masz prawo do odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni .
@MagdaModrzewska Tak, możesz anulować.
Sprawdź, czy jest dostępna ta metoda;
Jeśli nie ma takiej opcji;
Wszystkie trzy opcje ją tak samo ważne i sprzedawca musi niezwłocznie oddać wpłatę.
Bardzo dziękuję za odpowiedz
Jest taka sytuacja, że zakupiłem kilka przedmiotów od jednego sprzedającego. Dokładnie to 7.
Za wysyłkę każdego z nich zapłaciłem ok 40 zł. Pytałem w międzyczasie sprzedającego o to, w jaki sposób paczki będą wysłane. Otrzymałem odpowiedź nie na temat że w ciągu kilku dni. A mi chodziło o to żeby nie było wysyłki na palecie.
Następnie zapłaciłem za rzeczy i dostaję SMSy od DHL że nadawca przygotował paczki, po czym SMS od sprzedawcy, że wysyła na palecie.
Zatem zlecam zwrot i z tego co zapłaciłem ponad 1000, w panelu Allegro mam do zwrotu niecałe 800 zł. Tak to działa, że rezygnując tracę ponad 200 zł czy sprzedawca ma obowiązek zwrócić całość jeśli zrezygnowałem z zakupu zanim paczki trafiły w ręce kuriera?
@seeyougame Podaj numer zamówienia, o któe chodzi.
Już nie aktualne póki co, sprzedawca na moje zażenowanie wysyłką na palecie, napisał że wyśle pojedynczo paczki i czy mi to pasuje. Jeśli wyśle pojedynczo, nie będzie problemu. Zobaczymy co z tego będzie. Nie byłoby problemu gdybym tylko mógł dźwigać ciężkie pudła.
Przy okazji pytanie do pani moderator: jak rozumiem, nie da się anulować odstąpienia bez podania przyczyny?
@seeyougame Nie da się cofnąć złożonego oświadczenia o odstąpieniu od umowy.
To co w przypadku gdy jednak strony się dogadały na wysyłkę pomimo odstąpienia?
@seeyougame Technicznie umowa zawarta przez Allegro została rozwiązana - tak jakby do niej nigdy nie doszło.
Cała reszta ustaleń jakie poczynisz ze sprzedającym to już osobna umowa - poza Allegro.