anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mogę prosić o zwrot gdy produkt nie jest zgodny z opisem lub nazwą

Client:110496092
#7 Wielbiciel#

Kupiłem dzisiaj konto do gry fortnite na którym według nazwy powinny się znajdować skórki, ale za to opis mówił, że konto może być puste. Sprzedawca napisał, że przyjmuje zwroty w przypadku gdy konto nie jest zgodne z opisem lub nazwą (nazwą, która mówiła, że na koncie są skórki). Dodatkowo w opisie było napisane, że otrzymam pełny dostęp do maila, czego nie otrzymałem bo hasło było zmienione 11 dni temu. Z tego wynika, że to co otrzymałem nie zgadza się z opisem oraz z nazwą. Czy mogę prosić o zwrot przy kupowaniu tego typu produktów? Nawet mi go nie pokazuje w zakładce "Moje zakupy"

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

LEW433
#21 Demiurg#

Jak nie ma w zakładce "Moje zakupy" a tu też sprawdzałeś: https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione?login=success

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

A zaplaciles za zakup przez allegro?

Nie wolno wystawiac kont do gry z nie opisana zawartoscia ba samych kont jako takich tez

Ponadto tresci cyfrowe nie podlegaja zwrotom a zakup na lokalnie wylacza z dzialania ustawe konsumencka 

Do tego chyba zaplaciles poza allegro skoro nie ma tego w zakladce moje zakupy 

Reasumujac zostales raczej zrobiony w balona konkursowo bez ochrony allegro z ap 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Kupiłem klikając "kup teraz" więc chyba przez allegro

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Wrzuc link do oferty to raz dwa jaka forma platnosci poszla? Przysluguje ci reklamacja bo osoba prywatna nie przyjmuje zwrotow powinienes zglosic problem z zakupem z zakladki zakupy tego produktu i tam napisac co jest nie tak sprzedawca ma 24h na odpowiedz. Na potrzebe moderatorow by sprawdzili zakup potrzebuja nr zamowienia lub identyfikatora platnosci @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:110496092  Samo kliknięcie "kup teraz" to jeszcze nie jest kupienie.  Trzeba jeszcze zapłacić.  Jesli uzgodniłeś ze sprzedającym jakąś inną metodę zapłaty to nie jest kupione przez Allegro tylko "po boku"

Możliwe że dlatego nie masz zakupu w zakładce.

Ale skoro sprzedający zobowiązał się rozwiązać problem to co chciałbyś jeszcze wiedzieć?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:110496092 albo jesteś zalogowany nie na to konto , na którym robiłeś zakup

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

W sensie zapłaciłem kupując poprzez "kup teraz", ale gdzie  sprzedający zobowiązał się rozwiązać problem

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:110496092   Cytat:  "ale gdzie sprzedający zobowiązał się rozwiązać problem"

Przecież sam napisałeś :  "Sprzedawca napisał, że przyjmuje zwroty w przypadku gdy konto nie jest zgodne z opisem lub nazwą"

Jeżeli zakup nie jest zgodny z opisem to nie robisz zwrotu lecz składasz reklamację. Otwierasz "Moje zakupy" znajdujesz ten nieszczęsny zakup i otwierasz " Zgłoś problem z zakupem"

Tam opisujesz problem i domagasz się zwrotu wpłaconych pieniedzy.  Konta odsyłać nie musisz bo nie masz czego odsyłać,  przedmiotów cyfrowych się nie odsyła, no bo jak niby odesłać dostęp do konta?

Jeśli nie masz zakupu w zakładce "Moje zakupy" to  sprawdź bo są dwa Allegra -  zwykłe i lokalne. Może kupiłeś na tych drugich.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

No sprzedający nie chce mi nic zwracać więc okej dzięki

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Oprócz tego w wiadomościach allegro pytałem sprzedającego czy może wysłać zdjęcia z konta i powiedział, że to jest konto ze zdjęć oraz jak zapytałem czy to takie coś, że konto może być puste powiedział, że nie

oznacz moderatorów