Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W dniu 29 kwietnia 2020r. zakupiłem namiot "6x12m Namiot magazynowy stal wentylacja ocynkowany" nr oferty 7975049564 sprzedający [edycja]. Przez tą noc napadało na niego 5 cm śniegu, dziś rano namiot się złamał (dodaje zdjęcie). Namiot wziąłem na firmę (FV) aby trzymać w nich części samochodowe. Czy mogę od sprzedającego wymagać wymiany tych wszystkich rur konstrukcyjnych które się uszkodziły, czy jednak jestem na straconej pozycji jako firma? Co robić w takiej sytuacji?
Najlepiej skontaktuj się z sprzedawcą. Masz prawo do dokonania reklamacja. Zakup przez allegro więc jako kupujący jesteś na wygranej pozycji. Możesz otrzymać nawet rekompensatę z POKu
@unicartarnow Po prostu złóż pisemną reklamację. Przepisy konsumenckie Cię nie obowiązują, ale reklamację złożyć możesz. Możesz poprosić o pomoc Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5... Sprzedawca otrzyma odpowiedni komunikat.
Można spróbować tej reklamacji, ale nie bardzo bym na nią liczył. W opisie namiotu wyraźnie podano "Namiot letni SUMMER MSD". W lato raczej śnieg nie pada.
@Gordon_B_2009 Czy ja wiem, nigdzie nie jest napisane żeby namiotu używać tylko w lato. Np. zakres temperatur podaje -40 od 60 'C .
@konto zamknięte No to kicha. Namiot zdatny do użytku tylko przez 3 miesiące w roku. Na szczęście wytrzymuje bardzo mroźne, letnie miesiące z temperaturami dochodzącymi do -40°C.
@unicartarnow Nie masz wyboru i musisz kupić cztery różne namioty. Po jednym na każdą porę roku.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
@Client:79179573 nie namiot wytrzymuje takie temperatury, a pokrycie namiotu. Konstrukcja namiotu nie jest przewidziana na np. opady śniegu. 🙂
@konto zamknięte ale gdzie to jest napisane
@Client:79577720 przeczytaj dokładnie ofertę, zakres temperatur dotyczy pokrycia, a w ofercie wyraźnie jest napisane, że to namiot letni.
@konto zamknięte no tak widzę nazwę "letni namiot summer". Nazwę sobie ktoś taką dał. Ale cały czas nie widzę informacji że namiot jest sezonowy a nie całoroczny.
@konto zamknięte napisała: "Konstrukcja namiotu nie jest przewidziana na np. opady śniegu..."
... oraz na gradobicie, trzęsienie ziemi i koklusz. 😁
Zawistnych spojrzeń sąsiadów też nie wytrzymuje. 😉
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
@unicartarnow czy w ofercie tego namiotu nie jest napisane, że to namiot letni?
@unicartarnow To co widać na zdjęciu mogło nawet zagrażać zdrowiu lub życiu ludzi, śmiało składaj reklamację.
@unicartarnow po pierwsze sprawdź czy nie miał wyłączonej rękojmi, po drugie śnieg troszku waży nawet 5 cm mokrego więc nie liczył bym na uznanie, Twoje zaniedbanie trzeba odśnieżać 😞
Napisz do sprzedawcy i się dowiesz jak CI odpisze 🙂
Warunki korzystania 🙂
+
@kostas11 no i wszystko jasne, reklamacja nie jest zasadna.
No to będzie odrzucona reklamacja, bo namiot był narażony na "ekstremalne" warunki pogodowe t.j. ulewne deszcze, silny wiatr czy obfite opady śniegu.
Nieźle się można wkopać, namiot za 4 patyki i taki bubel..
@vonNogay myślę że nawet namiot całoroczny też będzie wymagał odśnieżania bo konstrukcja może nie wytrzymać zbyt obfitych opadów, jak nawet dachy na halach tragedia Katowice 😞
@kostas11 Masz rację.. ale tu było tylko 5 cm.