Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Siema mam problem kupiłem zawieszenie i rozpakowałem dopiero po 3 miesiącach od wysyłki od sprzedawcy . Dodam że było używane i kupione od osoby prywatnej problem w tym ze jest uszkodzone czy mohe domagać się zwroti pieniędzy?
Masz zgodnie z prawem 7dni na sprawdzenie zawartosci paczki po doręczeniu i wniesienie zastrzeżeń do przewoźnika. W zakupach od osoby prywatnej niebezpieczenstwo utraty lub uszkodzenia towaru przechodzi na kupującego z chwilą nadania. Przewoźnik po 7 dniach uznaje z automatu że uszkodzenie nie powstało w transporcie. Sprzedajacy odrzuci takie roszczenie twierdząc że zniszczyl przewoźnik a ciężar dowodu leży po twojej stronie i ty masz udowodnić że wysłał ci zniszczony towar. Podsumowując niedopełnileś obowiązku sprawdzenia towaru po doręczeniu i już nie udowodnisz sprzedawcy że wysłał ci zepsuty a przewoźnik nawet nie będzie sprawdzał czy uszkodzenie powstalo u niego i odrzuci reklamację z powodu nie wniesienia zastrzeżeń i nie spisania protokołu szkody do reklamacji czyli jesteś w ciemnej d...
A czy moge zgłosić to na policji?
Możesz ale to na Tobie będzie spoczywał ciężar udowodnienia, że było tak jak mówisz.
Rozpakowanie przesyłki po 3 miesiącach zdecydowanie nie uwiarygodni Twojej wersji.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ czyli średnio mi się to opłaci pewnie brać jakichś rzeczoznawców i reszty spółki?
Ale co Ci da rzeczoznawca? Jeśli towar jest uszkodzony to jest uszkodzony.
Problemem będzie raczej udowodnienie, że taki uszkodzony towar otrzymałeś a nie np. Sam uszkodziłeś a teraz wymyślasz, że rozpakowałeś paczkę po 3 miesiącach i „takie przyszło”.
Trudne zadanie przed Tobą.
Ile za to zapłaciłeś?
900
@Client:75865517 Masz prawo złożyć reklamację. Niestety zakupu dokonałeś poza Allegro, zatem nie jesteśmy w stanie Ci pomóc w żaden sposób w tej sprawie.
@Client:75865517 Rzeczoznawca do czego? Przecież to ty zawaliłeś sprawę. Teraz zniszczone nadwozie to twoja wina.
A niby co chcesz zgłosić na Policję!
@Client:75865517 A co chcesz zgłaszać na policji? Swoją niewiedzę czy niedbalstwo?
1. Kupiłeś od osoby prywatnej - tu nie ma zwrotów. Co więcej, sprzedawca prywatny nie odpowiada za uszkodzenia podczas transportu, tylko TY.
2. Miałeś 7 dni od odebrania paczki na zgłoszenie przewoźnikowi reklamacji z tytułu uszkodzenia zawartości podczas transportu. Olałeś to.
3. Bajeczki w stylu "nie otwierałem paczki przez 3 miesiące" zachowaj dla siebie. Nikogo nie obchodzi co robiłeś lub nie robiłeś z paczką przez 3 miesiące, bo nie ma to znaczenia. Przyjąłeś paczkę to czas tyka, a nie kiedy sobie wspomnisz o otwarciu paczki.
Dzięki wszystkim za odp na przyszlosc bede mądrzejszy
Ergo domagać sie możesz ale nikt ci tego roszczenia nie uwzględni ani sprzedawca ani przewoźnik za późno zostaje protect allegro które też może a nie musi
Ale to nie było drogą allegro tylko poprostu koleś mi to wysłał za pobraniem.
No to utopiłeś.
Z drugiej strony mogłeś przecież używać zawieszenia, znów jest popsuć i teraz palić frana, że było uszkodzone....
@Client:75865517 Domagać się możesz > ale szanse, że je dostaniesz ????? > czarno to widzę😎
@Client:75865517 Możesz złożyć reklamację ale...: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
@LEW433 napisał że kupił poza allegro za pobraniem
@az1rael Może reklamować tylko do bezpośrednio.
W sensie?