anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mogę zwrócić pół zestawu skoro nie pasuje

patikam18
#7 Wielbiciel#

Witam, kupiłem od sprzedawcy w zestawie tarcze hamulcowe i klocki hamulcowe, klocki pasują a tarcze nie, tarcze warte 260 zł a on woła ode mnie 54 zł prowizji które rzekomo narzuca mu allegro... Jak odzyskać pieniądze za towar, który został mi wysłany, nie ten towar co oczekiwałem mimo podania Vin samochodu

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

xyz96
#21 Demiurg#

@patikam18 Zwróć cały zestaw i nie kupuj więcej u tego sprzedawcy. Wtedy nic od Ciebie nie będzie mógł wołać, tylko będzie musiał Ci oddać całą wpłatę + koszt wysyłki do Ciebie. Potem kup to co potrzebujesz od innego sprzedawcy. Wołanie o zwrot kwoty prowizji jest wprost sprzeczne z regulaminem Allegro. Gdyby sprzedawca stwarzał Ci problem, otwórz spór; https://allegro.pl/dyskusje/nowa i poproś tam o pomoc Allegro. 

oznacz moderatorów

MrMarco
#13 Ambasador#

Albo lepiej reklamację złóż z tytułu rękojmi (niezgodność towaru z opisem), bo w przypadku odstąpienia bez podania przyczyny sprzedawca ma prawo potrącić Ci za zużycie rzeczy, którą zdaje się montowałeś

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jeżeli wartość towaru nie została pomniejszona nie może potrącić.😁

oznacz moderatorów

MrMarco
#13 Ambasador#

No fakt😁 przy założeniu, że tarcze zostały zamontowane już i ewentualnie sprawdzone w boju 😁

oznacz moderatorów