Czy mogę zwrócić pół zestawu skoro nie pasuje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam, kupiłem od sprzedawcy w zestawie tarcze hamulcowe i klocki hamulcowe, klocki pasują a tarcze nie, tarcze warte 260 zł a on woła ode mnie 54 zł prowizji które rzekomo narzuca mu allegro... Jak odzyskać pieniądze za towar, który został mi wysłany, nie ten towar co oczekiwałem mimo podania Vin samochodu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@patikam18 Zwróć cały zestaw i nie kupuj więcej u tego sprzedawcy. Wtedy nic od Ciebie nie będzie mógł wołać, tylko będzie musiał Ci oddać całą wpłatę + koszt wysyłki do Ciebie. Potem kup to co potrzebujesz od innego sprzedawcy. Wołanie o zwrot kwoty prowizji jest wprost sprzeczne z regulaminem Allegro. Gdyby sprzedawca stwarzał Ci problem, otwórz spór; https://allegro.pl/dyskusje/nowa i poproś tam o pomoc Allegro.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Albo lepiej reklamację złóż z tytułu rękojmi (niezgodność towaru z opisem), bo w przypadku odstąpienia bez podania przyczyny sprzedawca ma prawo potrącić Ci za zużycie rzeczy, którą zdaje się montowałeś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jeżeli wartość towaru nie została pomniejszona nie może potrącić.😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
No fakt😁 przy założeniu, że tarcze zostały zamontowane już i ewentualnie sprawdzone w boju 😁