Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Kupiłem kapelusz sportowy, oderwałem metkę i ją wyrzuciłem, po tym dopiero dokładnie zmierzyłem kapelusz i okazało się że jest za duży, chciałbym go zwrócić, czy mogę zwrócić przedmiot jeśli jest nie używany i nie nosi śladów użytkowania ale nie mam metki?
Możesz, tylko nie wiadomo czy to obniża wartość towaru? jak sądzisz. sprzedający zgodnie z prawem ma prawo obniżyć zwrot środków o taką ilość o ile zmiejszyła się wartość zwracanego towaru.
@AntekKawon Żaden problem, przecież możesz wyjąć metkę z kosza i jakoś doczepić.
No chyba że chodziłeś w kapeluszu dwa tygodnie i już metki nie znajdziesz.
Zwrócić ciągle możesz, ale sprzedający ma prawo przyjąć kapelusz jako używany, obnizyć kwotę zwrotu.
@br. nie podpowiadaj aby ktoś "jakoś doczepił" metkę bo po tych zabiegach przedmiot już całkowicie traci wartość 😉
@Monika__L bo trudno jest przymierzać przez 14 dni z metką, to niewygodne.
U mnie to nie było to. Zwrot przychodził natychmiast w1-2 dni
pozrywane metki poodklejane naklejki
Cześć @AntekKawon. Tak, możesz zwrócić przedmiot bez metek. Sprzedający w takiej sytuacji może obniżyć wartość zwrotu - pomniejszyć go o kwotę realną, czyli taką o którą rzeczywiście towar stracił na wartości w wyniku nadmiernego użycia, ale sprzedający musi być w stanie taką wycenę uzasadnić.
@AntekKawon przedmiot możesz przymierzyć/użyć w takim samym stopniu w jakim zrobiłbyś to w sklepie stacjonarnym. Czy tam te odrywasz metki podczas przymierzania? To wyglada jak bajka wyrzuciłem metke , a potem przymierzyłem. Coż sprzedajacy musi przyjąć, ale tez pewnie obniży kwotę zwrotu.
brawo Ty
zawsze się zastanawiałam, czemu ludzie odrywają metki przy samej czynności oglądania??
A teraz wiesz?
No właśnie nie podzielił się tą wiedzą 😞
a handlowałam kiedys towarem rowerowym i zawsze właśnie to samo jak wyżej.
Słabo przyczepiona?