Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Mam pytanie. Kupowany przeze mnie produkt został praktycznie od razu anulowany po dokonaniu płatności, gdyż wystąpił problem z dokładną informacją w opisie produktu. Czy zostaną mi zwrócone koszta tylko produktu, czy również przesyłki, która nawet nie została rozpoczętą?
Zostanie ci zwrócone tyle ile zapłaciłaś, koszt zakupu + koszty wysyłki, może sprzyjający zwrócić najniższy koszt wysyłki w tej ofercie.
Dzięki za informację, bo w informacji o zwrocie była zawarta tylko kwota produktu bez kosztów przesyłki.
A w jakiej informacji, od kogo?
Gdy wejdę na zamówienia i otworze zamówienie, które anulowałem jest i formacja " razem do zwrotu" w której jest podana tylko kwota produktu bez przesyłki.
Sprzedający ma obowiązek zwrócić całość. Koszt towaru+ najtańsza przesyłka w danej ofercie.😁
no NIE całośc tylko - całość za produkt + najtansza wysyłka którą oferuje (jesli zaplacilas 15zl za kuriera ale w ofercie byla wysylka listem poleconym za 6,5 - to sprzedajacy ma prawo zwrocic Ci 6,5 za wysylke, nei 15).
Obowiązek wynika z prawa unijnego (a nastepnie polskiego) i nie jest to wymysl Allegro. To Twoje prawo jako konsumenta i dotyczy kazdej sprzedazy przez Internet.
Jakbyś przeczytał moją pierwszą odpowiedź to tak napisałem.😁
a druga poleciała dla zmylenia przeciwnika? sprytnie.
A już rozumiem. Czyli od razu nie będzie zawartej całej kwoty zwrotu w informacji, tylko będę ją wtedy, gdy zwrot dostanę. Dzięki jeszcze raz, już jasne.
Ale dlaczego ma oddawać najniższy koszt dostawy skoro przesyłka nie została nadana ?
Powinien oddać całość wpłaty.
@Kaliope_Brzeg Ano dlatego, że gdzieś to napisano (prawo unijne), zapamiętano i cytuje się, nie wziąwszy pod uwagę szczególnych okoliczności (przesyłka nie nadana).
Mój dziadek, kiedyś spacerując po parku, ujrzał na płocie napisane słowo: du**pip**pip**pa (naturalnie bez gwiazdek i pipków). Uwierzył i... pogłaskał 🙂. I poranił sobie dłoń drzazgami.
Wniosek: nie zawsze trzeba wierzyć w to, co napisane, zwłaszcza jeśli występują szczególne okoliczności (co słusznie zauważasz) 😊.
widze kolega spod znaku "nie znam się to się wypowiem". "Szczególne okoliczności" to twój wymysł, twoje twierdzenia nie mają podstawy prawnej.
I właściwie to wystarczy, choć oczywiscie wiem ze za chwile bedziesz tupał i udowadniał ze ciebie prawo nie dotyczy bo ty jestes wyjątkowym platkiem sniegu. nie jestes.
A jak kupujący uzna ze tez jest wyjątkowym płatkiem śniegu i on ma być potraktowany inaczej niż mówią przepisy - to zawsze może iśc do sądu, sądzić się o swoje 6zł róznicy w cenie wysyłki.
Kolega taki mądry a nie umie oznaczyć komu odpowiada. Do którego kolegi ta przemowa o płatkach śniegu? 😂
Sprzedaję już dłuuugo i nigdy nie przyszłoby mi do głowy pomniejszać w tych szczególnych okolicznościach zwrotu wpłaty do wysokości najniższej dostawy w ofercie. Pewnie się nie znam 😂
No popatrz. Nie przyszlo Ci do glowy a ustawodawcy przyszlo. Ale na pewno Ty jestes madrzejszy :))))
az mnie korci sprawdzic, kupic od ciebie kurierem, a potem odeslac :))))) jak mi ladnie pieniazki oddasz :)))
jak sobie zyczysz 🙂 (i jestes 11 zł w plecy). jeszcze jakies dobre rady? moge kupic pare razy 🙂
Na bzdurne wpisy nie mam zwyczaju odpowiadać. Ale nadziwić się nie mogę, że taki niby biznesmen a taką dziecinadę publicznie odwala.
no jak nie masz to idz spac. po co zaczepiasz ludzi, trafisz kiedys na debila ktory faktycznie zacznie ci zwroty robic po złosci za zaczepki, potrzbene ci to ? dobranoc.