Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ Dzień dobry, kilka dni temu kupiłem rower. Rower był opisany w aukcji jako nowy. Cała procedura dostarczenia roweru do mnie przebiegła pomyślnie, jestem zadowolony. Lecz okazało się że w kartonie był tylko rower bez dowodu zakupu, gwarancji itp. Napisałem do sprzedającego bez odzewu z jego strony. Założyłem dyskusję, niestety jednostronna bo sprzedający w ogóle się nie udziela. Teraz moje pytanie, czy sprzedający może zwrócić pieniądze za rower i kazać go odesłać? Rower był kupiony na raty i był prezentem dla pewnej osoby. Proszę o odpowiedź bo jestem skołowany
@dude322 Rozpoczęcie dyskusji nie jest równoznaczne ze złożeniem reklamacji. 🙂
Czyli ciągnąć dyskusję z sprzedającym tak długo aż w końcu prześlę dokumenty?
@dude322 Tak
A czy sprzedający w takiej sytuacji ma prawo żądać zwrotu towaru po wcześniejszym zwrocie pieniędzy?
A po co zwrot, dyskusją ma wyjaśnić sprawę,
@dude322 Dyskusja ma na celu wyjaśnienie sprawy z pomocą allegro, możesz także złożyć reklamację za jej pomocą, a czy rozwiąże tu sprawę- nie wiem, ale poczekaj i jak sprzedający nie odpowie to podejmiesz decyzje. A gwarancja i dowód zakupu nie jest potrzebny żeby złożyć reklamację 7u sprzedającego- wystarczy jakiekolwiek potwierdzenie zakupu.
Chodzi o to że ja nie chcę reklamować tego rowera. Chcę tylko od sprzedającego dowód zakupu i gwarancję na sprzęt i nic więcej. Jak na razie to kupiłem rower ale nie mam na niego kwitów czyli tak jak by był kradziony...
Kupiłeś od firmy tak?
Tak.
Nie kradziony, masz dowód zakupu od firmy.
No właśnie nie mam. Ani paragonu, faktury nic...
No właśnie nie do końca, masz przelew i zakup w zakładce "Moje zakupy".
Niby tak ale to taki pół środek. To teraz co mam zrobić, kończyć dyskusję z sprzedającym czy drążyć temat do skutku?
Na razie drążyć, masz czas do 30dni na podjęcie decyzji, jak nie zareaguje.
Na co mam 30dni?
Po 30dniach Allegro zamyka dyskusję jak jej nie oznaczysz jako nierozwiązana bądź rozwiązana.
Rozumiem. Dziękuję za pomoc
Proszę.
@dude322 część sprzedających wysyła dowody zakupu automatycznie jako załącznik pdf przez allegro może masz do ściągnięcia albo wkładają do tzw kangurka na opakowaniu to jest pod tą folię gdzie pakuje się etykietę nadawczą jak nie jest naklejona lub czesto bywa że przyklei się pod stretch jak zrywasz folię