Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Papierowy rachunek, paragon nie jest potrzebny jeśli dowodem zakupu jest potwierdzenie kupna przez portal Allegro?
Czy dobrze rozumiem przepisy?
Tak. A do czego potrzebujesz takiego dowodu.
Tak, nie jest potrzebny do złożenia reklamacji,
Jeśli zakup był dokonany od firmy :
Potrzebuję zgłosić reklamację spodni zakupionych właśnie poprzez ALLEGRO.
Niestety nie posiadam rachunku i nie pamiętam czy w ogóle go otrzymałem.
Więc potrzebuje podeprzeć się jedynie potwierdzeniem zakupu przez ALLEGRO.
@Kajdzik1 no to w porządku, nie potrzebujesz innego dowodu zakupu, skontaktuj się ze sprzedającym w tej sprawie 🙂
Jeśli zakupiłeś spodnie od firmy - to zapewne otrzymałeś paragon lub FV na e-mail.
Generalnie - do złożenia reklamacji u sprzedawcy nie jest Ci potrzebny paragon czy FV - jak wcześniej pisałem, jednak przyspiesza on całą procedurę.
Teraz wszystko zależy od sprzedającego. Firmy wymagają do gwarancji paragonu.
Możesz mieć z tym problemy. Odpowiedź moderatora jest ogólnikowa, zgodna z prawem, ale nie ma nic wspólnego z praktyką i realną obsługą reklamacji. Świadczy o tym również odpowiedź moderatora - nie typu - złóż reklamację, tylko skontaktuj się ze sprzedawcą w tej sprawie. Czyli odpowiedź "ogólnikowa", nic nie wnosząca do sprawy.
W efekcie może się okazać, że sprzedawca rozpatrzy reklamację negatywnie, a Allegro nic z tym nie zrobi, bo sprzedawca ma do tego prawo.
Dziękuję, zdaje sobie sprawę, że lekko nie będzie. Nie potrafię znaleźć paragonu nawet na mailu dlatego chciałem się upewnić czy mogę się opierać przy swoim nawet bez niego.
Pozdrawiam