anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy po wypłacie POK mam obowiązek zwrócic towar sprzedającemu

MAMY ROZWIĄZANIE!
Icebox2
#7 Wielbiciel#

Po dyskusji ze sprzedającym allegro wypłaciło rekompensatę z tytułu POK bez konsekwencji dla sprzedającego. Po tygodniu sprzedający zażądał zwrotu towaru. Czy mam obowiązek mu go odesłać i na czyj koszt?

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Icebox2 To już ustalenia między Tobą a Sprzedającym, nie mogę zagwarantować, że Sprzedający się na to zgodzi. Tak jak pisałam, z naszej perspektywy, decyzja co zrobisz z tym przedmiotem należy wyłącznie do Ciebie. 

Nie mogę zaakceptować zdjęcia, które tutaj wstawiłeś, ponieważ znajdują się na nim Twoje dane osobowe. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Icebox2
#7 Wielbiciel#

Dzięki za pomoc

oznacz moderatorów
DECO-MASTER
#15 Entuzjasta#

Pomoc w czym?

Najwygodniej zjeść ciastko i mieć ciastko.

Oddaj Bogu co boskie, Cezarowi co cesarskie.

Chcesz być uczciwy, czy cwany?

Bo tak Cię zapamiętają sprzedawcy, którzy mogą to czytać.

Twoje sumienie, rób jak uważasz.

Alem się powymądrzał 😁

oznacz moderatorów
DECO-MASTER
#15 Entuzjasta#

oznacz moderatorów
Client:98572120
#13 Ambasador#

@DECO-MASTER napisał:

"Najwygodniej zjeść ciastko i mieć ciastko. Oddaj Bogu co boskie, Cezarowi co cesarskie. Chcesz być uczciwy, czy cwany? Bo tak Cię zapamiętają sprzedawcy, którzy mogą to czytać. Twoje sumienie, rób jak uważasz."

Błagam, powiedz, że nie widziałeś tego raportu z serwisu i nie wiesz, że kupujący zamiast twardego dysku dostał niepraktyczny przycisk do papieru.

#15 Entuzjasta#

Client:98572120 Co ma raport do odesłania towaru, w jakikolwiek stanie jest.

Raport potwierdza brak uszkodzeń zewnętrznych. Oddać rzeczony przycisk i tyle moim zdaniem. Po co ta szarpanina. Bardziej mnie ciekawi zwrot z POK bez konsekwencji wobec sprzedającego.

oznacz moderatorów
DECO-MASTER
#15 Entuzjasta#

"Zaakceptowany wniosek bez konsekwencji dla Sprzedającego w ramach POK oznacza, że Sprzedający nie musi oddawać pieniędzy na rzecz Allegro"

To istnieje taka pula z której można czerpać bezkarnie?

No paru może się skrzyknąć i trochę zarobić🤣

oznacz moderatorów