Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Kupiłem przedmiot i go opłaciłem, a teraz sprzedający chce podnieść jego cenę ponieważ nie zaktualizowano aukcji i cena została stara z przed inflacji. Pytanie czy może tak zrobić i czy mam się na to zgodzić. Kwota nie jest mała bo 900zł.
Nie, nie może jeżeli kupiłeś i zapłaciłeś zgodnie z ceną w ofercie to musi CI ją za tyle wysłać. A zakup od firmy czy prywatnego? Mógłby odmówić jakby pomylił się przy wstawianiu, bardzo rażąco, am jak masz dowód na to co piszesz otwórz dyskusje i tam domagaj się wysłania towaru.
Sprzedawca nie powinien zmieniać ceny po zakupie ,nawet jak cena towaru w czasie trwania aukcji wzrosła . Towar ma i tak kupiony po starej cenie tylko chce więcej zarobić . Załóż dyskusje to zmieni zdanie ,masz również prawo do jego oceny w razie by nadal stawiał na swoim.
Dyskusję założyłem, ale boję się że anuluje transakcję. Czy jak anuluje to mogę coś wskórać?
@szewunia Transakcji nie anuluje > może tylko oddać Ci pieniądze za przedmiot > jak napisze w dyskusji, że jest gotów oddać kasę to Allegro nic mu nie zrobi.
Tego właśnie chciałbym uniknąć, bo zależy mi na tym towarze.
@szewunia Niestety nic nie poradzisz. Możesz tylko domagać się wydania przedmiotu na drodze sądowej > pytanie czy się opłaca ?
Racja nie ma chyba sensu. Trzeba będzie się spróbować dogadać.
@szewunia Sprzedający nie ma możliwości anulowania zakupu, pozostaje są to prawda jak odda ci środki ale poczekaj na wynik dyskusji. A zakup na od firmy czy prywatnego sprzedającego, na zwykłym Allegro czy Allegro Lokalne?
Na zwykłym allegro i jest to dość duża firma [edycja]
Dużej firmie powinno zależeć na reputacji ,więc jest szansa na jakiś kompromis .
To nie anuluj zakupu bo masz oceną sprzedającego, a po anulowaniu jej nie wystawisz.😁
Dzieki za podpowiedz.