Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
chcę zakupić maszynę która jest wystawiona na allegro, lecz wydaje mi się to oszustwem ze względu na to że przyszła faktura podobno wystawiona przez sprzedającego ale sprzedaż jest realizowana przez allegro i płatność przez payu. Czy sprzedaż jest prawdziwa ? Na aukcji nie ma podanego numeru telefonu ani żadnych danych sprzedającego. Proszę o pomoc w weryfikacji oraz czy jest wogóle możliwość aby wystawić taką fakturę przez platformę.
@burzowa daj link do oferty
@burzowa jest to ogłoszenie , nie ma możliwości , aby płatność była realizowana przez payu , ochrona allegro również nie zadziała ,czyli wygląda na oszustwo .
@burzowa To jest oszustwo. Allegro nie wystawia takich faktur.
Pokaż link do ogłoszenia.
Podobno sprzedający wystawił fakturę przez allegro
To jest oszustwo.
Przecież to widać na pierwszy rzut oka - cena na poziomie 30% wartości rynkowej...
Przez allegro nie ma możliwości zakupu jakiegokolwiek pojazdu bo allegro nie uczestniczy w takich transakcjach.
Jeśli zapłacisz to nie zobaczysz ani ładowarki ani pieniędzy.
Nie widzę obrazka a i tak wiem że to fake. Ja nawet wiem że chodzi albo o koparkę albo ciągnik siodłowy (traktor), jak to się tam zwie 🙂
czy jest możliwość zgłoszenia gdzieś takiego oszustwa oczywiście do płatności jeszcze nie doszło
@RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Sprawa jest 🙃
Zgłosić możesz i właściwie należy, Dobrze że zapytałaś bo kasa poszłaby się....
Jak dzwoniłem na policję to powiedzieli że nie mogą nic zrobić bo nie doszło do przestępstwa
@burzowa to niech zady ruszą bo to usilowanie oszustwa jest. @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ potwierdźcie że to wał. @burzowa taka ładowarka teleskopowa to kosztuje ale 48tys euro nowa a tu motogodzin ile tyle co nic
Firma faceta który to sprzedaje zarejestrowana jest pod Warszawą, maszyna podobno znajduje się w Brzozie koło Lidzbarka a po kontakcie ze sprzedawcą maszyna jest w Szwecji i transport kosztuje 4tys
@burzowa Czyli standardowy wałek - maszyna za 30% wartości, aktualnie jest gdzieś w Szwecji ale jak tylko zapłacisz to przywiozą Ci ją pod dom.
Dziwi mnie, że ludzie dają się w ogóle na to nabierać - przecież już na pierwszy rzut oka widać że to ewidentne oszustwo.
Tak, bo to cwane zdjęcia zrobił na parkingu przedsiębiorstwa i cwany.
@burzowa to próba oszustwa. Zgłosiłam już tę ofertę. Dziękuję, że do nas napisałeś.
Wydaje mi sie że ten facet ma kilka kont i ogłoszeń, porównując to o którym pisałem np. z tym:
-brak telefonu
-podobny styl opisu
-również nie zarejestrowane konto tylko numer
-niska cena jak za to urządzenie
@la_nika zgłoszenie i zablokowanie oferty to jedno ale na dole tego dokumentu jest "pieczątka" "grupa allegro" oraz dane firmowe allegro
Według mnie to kwalifikuje sie do podjecia poważniejszych działań niż zablokowanie oferty czy sprzedawcy.
Myśle że sprzedawca swoje "faktury" i transakcje firmowane Waszymi danymi może oferować nie tylko na allegro.
Wystarczy że na pisze że na danym portalu to tylko ogłoszenie lecz całą transakcje zabezpiecza allegro i to juz może go uwiarygodnić w oczach potencjalnego kupującego a dane allegro będa wykorzystane do popełnienia przestepstwa
@_Likos_ przekazałam to do odpowiedniego zespołu i jeśli uznają, że wymaga to dalszych działań to na pewno je podejmą.