anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to numer z Allegro: 221678985?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Ucka
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
41 ODPOWIEDZI 41
mdrogeria
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
itsGood
#2 Obserwator#

Mnie pytali o godzine i minute polaczenia i dział bezpieczenstwa napisał to co wyzej ze to kontakt ze strony allegro wiec luz:)

oznacz moderatorów
itsGood
#2 Obserwator#

Mnie pytali o godzine i minute polaczenia i dział bezpieczenstwa napisał to co wyzej ze to kontakt ze strony allegro wiec luz:) @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
musashi2007
#13 Ambasador#

Do mnie też wydzwaniają dziś z tego numeru. Nic nie podaję i zbywam. Ale w końcu jak to jest?
Oszuści czy Allegro? Sprzeczne informacje są we wpisach powyżej???
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

Z uwagi na to, że wciąż otrzymujemy od Was pytania w sprawie tych telefonów, chciałabym Was przeprosić, ponieważ doszło do nieporozumienia. Poprosiłam o ponowną weryfikację i uzyskałam potwierdzenie, że nasi doradcy mogą kontaktować się z Wami z tego numeru. Inne numery to:  

• 221678851
  • 221678852
  • 221678985
  • 221678986
  • 221678854

Tutaj muszę jednak podkreślić, że tak naprawdę sam numer telefonu nie wystarczy, aby jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie, czy połączenie jest bezpieczne i na pewno pochodzi od nas. Niestety w internecie dostępnych jest wiele narzędzi, które pozwalają na podszywanie się pod różne numery telefonów, stąd takie sytuacje też mogą się wydarzyć. To co mogę polecić na przyszłość, to w sytuacji kiedy otrzymacie taki telefon, skontaktujcie się z nami i poza numerem telefonu podajcie nam również datę i godzinę połączenia, a także wskażcie o jakie dane prosiła osoba wykonująca telefon. Na pewno sprawdzimy każde, Wasze zgłoszenie. Natomiast ze swojej strony jeszcze raz bardzo przepraszam Was za poprzednią informację. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
NOTEARTBOOK
#1 Nowicjusz#

Dzisiaj był telefon o 12:21.

221678985 Pani znała maila i chciała NIP w celu weryfikacji właściela konta w sprawie współpracy z allegro. Tak.

oznacz moderatorów
yupiCOMP
#9 Pomysłodawca#

oho po zdemaskowaniu nagle się przyznajecie, allegro obsługują zielone studenciaki po szkoleniu? chyba tak. 

oznacz moderatorów
xman-x
#7 Wielbiciel#

To nie jest ich numer, gdyż siedzibę mają w Poznaniu, a to kierunkowy z Warszawy. Wiem, bo sam prosiłem ich o kontakt ze mną (jest taka możliwość), miałem problemy przy zapłacie, a niestety nie wszystko da sie wyjanić na czacie, bo można sie nie zrozumieć, zawsze wybieram rozmowę telefoniczną. Pozdrawiam

oznacz moderatorów
pogotowie-it
#13 Ambasador#

Tak, allegro ma siedzibę w Poznaniu, ale także ma biura w innych miastach. Między innymi w Warszawie.

oznacz moderatorów
Client:109720005
#7 Wielbiciel#

https://ktodzwonil.info.pl/221678985/ Tutaj też ktoś stwierdził że numer telefonu allegro więc sprawa wyjaśniona

oznacz moderatorów
Client:80340374
#14 Krzewiciel#

Może ktos zapodać linka do tych zgód marketingowych ?

Do mnie tez dzwonil konsultant by uzyskac zgody na dzwonienie 😉

Mowie, że jak chce to niech dzwoni przeciez i tak zadzwonil i zgodzilem sie  na te zgody

Teraz chcialbym to cofnąć

oznacz moderatorów
artello-handmade
#8 Zapaleniec#

Czy przedstawiciele Allegro kontaktują się telefonicznie z przedsiębiorcami posiadającymi konto na Allegro? Otrzymałam taki telefon rzekomo od pracownika Allegro z numeru 22 167 89 85.

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@artello-handmade Cześć. Doradcy Allegro mogą kontaktować się z numerów: 

• 221678851
  • 221678852
  • 221678985
  • 221678986
  • 221678854

Zaznaczę tutaj, że sam numer telefonu nie wystarczy, aby jednoznacznie zweryfikować, czy to połączenie jest bezpieczne i na pewno pochodzi od nas. Obecnie dostępne są narzędzia, które umożliwiają nieuczciwym osobom podszywanie się pod różne numery telefonów. 

Dla pewności zachęcam do skontaktowania się z nami bezpośrednio i podanie numeru telefonu, datę oraz godzinę połączenia — sprawdzimy, czy był to kontakt z naszej strony. 

oznacz moderatorów
woliniusz3
#9 Pomysłodawca#

Otrzymałem dziś telefon z numeru 221678985 rzekomo z Allegro o 12:09 z prośbą o potwierdzenie numeru NIP przypisanego do konta. Po moim zapytaniu do Pani o nazwę konta odpowiedziała że nie ma takich danych, a znała tylko nasz numer telefonu i adres e-mail. Czy to prawdziwy kontakt od Allegro?

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

________
Κώστας
oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@woliniusz3 Tak, możesz być spokojny. To był telefon od naszego przedstawiciela. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
woliniusz3
#9 Pomysłodawca#

Przepraszam lecz takie telefony nie są profesjonalne, aż dziwne że taka firma je wykonuje. Rozmówca nie zna danych, wygląda to jak telefon o wyłudzenie danych i wiele osób je tak zaznacza jak widać. Po co dzwonić i pytać o potwierdzenie NIP jak jest wpisany w koncie i można sobie odnaleźć nawet w internecie? Proszę to zmienić.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ przed chwilą maiłem też telefon od was 😉

• 221678985

Dzień Dobry, tu allegro czy chcieli by Państwo otrzymywać reklamy drogą mailową czy telefoniczną, nie dziękuje to Do widzenia 😄 

Nie szkoda Wam na to czasu ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów
brakestop
#16 Inspirator#

Weryfikują nas, czy żyjemy. Nasze emocje i wku....nie. Całe szczęście człowiek, nie sztuczka "yntylygyncja" Allegro.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów