Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wybrałem 2 książki z oferty [edycja]. Było jak byk napisane dostawa )zł, bo jestem w programie Smart. Gdy przyszło do finalizacji to dostawa kosztowała prawie 27 zł lub więcej w tym także do punktów Inpostu i Orlenu. Paczkomatu Allegro w ogóle nie można było wybrać . Może Allegro coś z tym zrobi i np usunie oferty tego dostawcy. Kupuję na Allegro i opłacam Smart, żeby było taniej i wygodniej, a nie żeby firma robiła takie kiepskie żarty.
Dołączam zrzuty z ekranu.
J.
A dlaczego ma usuwać oferty tego sprzedawcy??
Jeżeli oferta ma oznaczenie smart, a w momencie zakupu musisz zapłacić za dostawę to albo wybierasz sposób dostawy bez smart, albo wartość zamówienia jest powyżej smart albo sprzedawca ma źle ustawione cenniki.
W każdym razie @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ rzućcie w to okiem.
@borjac124 w swoich ofertach sprzedający nie oferuje metod dostawy w ramach Smart!
Informacja o darmowej dostawie wynika stąd, że sprzedający oferuje darmową dostawę (samodzielnie, poza Smart!) przy wyborze Automatu Pocztex.
Pozostałe metody dostawy są płatne.
Nie narusza w ten sposób naszych zasad.
Tam chodzi jeszcze o coś innego. Z każdą dodaną książka zmienia się też cena dostawy, tak jakby doliczał za każdą dodatkowy koszt wysyłki. To pewnie celowe działanie. W opiniach ma dużo negatywów właśnie za zawyżone koszty dostaw.
Zdjęć nie widzę póki moderator nie zatwierdzi.
Mylisz pojęcia. Jesteś w programie smart co przynajmniej u mnie raczej wyklucza szybką, bezproblemową dostawę xD.
Prosty przykład oferta smart z Dostawą Allegro DHL. Wchodzę w ofertę i nie mogę wybrać. Powód: Allegro DHL nie obsługuje mojego kodu, obsługuje go zwykłe DHL, nie Allegro. To portal namącił nie sprzedawca. Innym też tak robią. tutaj pewnie też darmowy był jakiś punkt, którego Allegro u Ciebie nie obsługuje lub go nie wybrałeś...
Pochowane paczkomaty inpostu to też zasługa Allegro.
A nawet jak chcesz normalnie zapłacić za wysyłkę i mieć gdzieś smarta to co się okazuje? Wyszukiwanie po metodach dostawy też gdzieś tam usunęli w trakcie "ulepszeń".
Podstawianie metod, w których często nie można odebrać przesyłek również np. duże paczki wysyłane do żabek (a żabki z braku miejsc zwracają do nadawcy), albo kurier DHL paczkę do drzwi zostawiający w boxie itp... O cudach z onami to nawet pisać się już nie chce...
Kupujący jest skazany na te dostawy, które portal łaskawie mu wyświetli i czas w jaki zachce się kurierowi dostarczyć lub nie.... Sprzedający nie ma nic do tego. Może co najwyżej usunąć metody dostawy i nie mieć smarta.
Allegro nie jest już portalem do szybkich zakupów. Wprowadza utrudnienia na każdym kroku... I zazwyczaj robi tak, by odpowiedzialność spadała na sprzedającego...
No i teraz widać zdjęcia. Gość albo wysyła z kilku magazynów albo bezpośrednio z hurtowni stąd oddzielny koszt dostawy dla każdego produktu. Wkurzające, jednak regulaminu nie łamie.
Jednak nadal pozostaje kwestia wprowadzania w błąd przez Allegro.
Gość ma darmową dostawę do punktu pocztex. Gdyby w Twoim rejonie taka dostawa działała to swobodnie mógłbyś tam zamówić z darmową wysyłką. Przy darmowej/smartowej dostawie ilość produktów w paczce nie ma większego znaczenia (no chyba, że koszt dostawy przekracza 100zł) i tak miałbyś wysyłkę za darmo.
Jednak portal wyświetlił Ci ofertę z darmową wysyłką, która w Twoim regionie nie działa. To wprowadzanie w błąd i marnowanie Twojego czasu. Pokazują Ci coś z czego nie możesz skorzystać. Ja mam to samo w ofertach gdzie sprzedawca udostępnia tylko Allegro kurier DHL. W moim regionie tego nie obsługują, a jednak wyświetlają mi to w filtrze darmowej dostawy... To nieprofesjonalne. Jak metoda w Twoim regionie nie działa to nie powinni jej wyświetlać...