Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej,
dałam się wczoraj nabrać na oszustwo na blika. Podałam "kuzynce" kod blik przez messengera na rzekomy zakup z allegro. Mam zablokowane środki na koncie z tytułu ALLEGRO.PL
Czy jest jakaś szansa odzyskać te pieniądze od allegro?? Złożyłam reklamację w banku oczywiście ale raczej marne szanse, że rozpatrzą ją pozytywnie.
A niby dlaczego Allegro ma Ci zwrócić, uważasz że te środki poszły do Allegro?
Hej, zostały zablokowane środki przez allegro, więc może ktoś kupił rzeczywiście coś z allegro za pomocą mojego blika ???
@Martaaaa3 No a czy kuzynka nie będzie chciała oddać? Pożyczyłaś jej chyba świadomie ?
Po co mieszasz w to Allegro?
Kto daje i odbiera.....
Szukam pomocy a nie zbędnych komentarzy.
Mam nadzieję, że Tobie nigdy się taka sytuacja nie przytrafi i nie będziesz nigdy ofiarą oszustwa. Nie jest to fajne uczucie jak chcesz pomóc a okazuje się, że zostałeś oszukany.
@Martaaaa3 prześlij proszę potwierdzenie tej płatności na adres spolecznosc@allegro.pl sprawdzę czy możemy jeszcze pomóc w tej sytuacji, jednak BLIK to jedna z szybkich metod płatności, dlatego obawiam się, że środki zostały już zaksięgowane.
Najlepiej abyś zadzwoniła do banku i dopytała czy po ich stronie jest jeszcze możliwość wstrzymania tej operacji.
Złożyła reklamację w banku, napisała w pierwszym poście!!!🤗
@la_nika Operacji finansowej wstrzymać się może nie da, ale macie dane kupującego i sprzedającego. Najprościej powiadomić sprzedającego, wstrzymać wysyłkę towaru, zwrot pieniedzy.
Powinno się udać.
A dane kupującego dla policji - prokuratury też bardzo cenne
@LEW433 dziękuję za Twoją wiadomość i wiem, że kupująca złożyła reklamację, jednak mogła ją złożyć np. pisemnie stąd moja prośba o kontakt telefoniczny, ponieważ jest szybszy 🤗
@br. dziękuję za Twoją wiadomość, jednak dopóki nie otrzymam potwierdzenia tej płatności nie mam żadnych danych oprócz kwoty widocznej na zrzucie, stąd prośba do @Martaaaa3 o przesłanie go 😊
Hej,
dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Reklamację złożyłam wczoraj w banku telefonicznie niezwłocznie jak kuzynka mnie poinformowała, że ktoś jej się włamał na konto na fb.
Niestety nie mam jeszcze potwierdzenia z banku, właśnie jestem po rozmowie z bankiem. Jak tylko będzie zaksięgowana kwota jako wypływ z konta podeślę wszystko na maila.
Dziękuje za zainteresowanie sprawą. Oczekuję, że po zgłoszeniu na policję allegro udostępni dane z jakiego loginu został zrealizowany zakup na konkretną kwotę o konkretnej godzinie.