anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dałam się wczoraj nabrać na oszustwo na blika. Czy jest szansa odzyskać te pieniądze od allegro?

Martaaaa3
#8 Zapaleniec#

Hej,

dałam się wczoraj nabrać na oszustwo na blika. Podałam "kuzynce" kod blik przez messengera na rzekomy zakup z allegro. Mam zablokowane środki na koncie z tytułu ALLEGRO.PL

Czy jest jakaś szansa odzyskać te pieniądze od allegro?? Złożyłam reklamację w banku oczywiście ale raczej marne szanse, że rozpatrzą ją pozytywnie.

Martaaaa3_0-1677060531517.png

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

LEW433
#21 Demiurg#

A niby dlaczego Allegro ma Ci zwrócić, uważasz że te środki poszły do Allegro?

oznacz moderatorów

Martaaaa3
#8 Zapaleniec#

Hej, zostały zablokowane środki przez allegro, więc może ktoś kupił rzeczywiście coś z allegro za pomocą mojego blika ???

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Martaaaa3  No a czy kuzynka nie będzie chciała  oddać?  Pożyczyłaś jej chyba świadomie ?

Po co mieszasz w to Allegro?

Kto daje i odbiera.....

oznacz moderatorów

Martaaaa3
#8 Zapaleniec#

Szukam pomocy a nie zbędnych komentarzy.

Mam nadzieję, że Tobie nigdy się taka sytuacja nie przytrafi i nie będziesz nigdy ofiarą oszustwa. Nie jest to fajne uczucie jak chcesz pomóc a okazuje się, że zostałeś oszukany.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Martaaaa3 prześlij proszę potwierdzenie tej płatności na adres spolecznosc@allegro.pl sprawdzę czy możemy jeszcze pomóc w tej sytuacji, jednak BLIK to jedna z szybkich metod płatności, dlatego  obawiam się, że środki zostały już zaksięgowane. 
Najlepiej abyś zadzwoniła do banku i dopytała czy po ich stronie jest jeszcze możliwość wstrzymania tej operacji. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Złożyła reklamację w banku, napisała w pierwszym poście!!!🤗

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@la_nika  Operacji finansowej wstrzymać się może nie da, ale macie dane kupującego i sprzedającego. Najprościej powiadomić sprzedającego, wstrzymać wysyłkę towaru,  zwrot pieniedzy.

Powinno się udać.

A dane kupującego dla policji - prokuratury też bardzo cenne

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@LEW433 dziękuję za Twoją wiadomość i wiem, że kupująca złożyła reklamację, jednak mogła ją złożyć np. pisemnie stąd moja prośba o kontakt telefoniczny, ponieważ jest szybszy 🤗

@br. dziękuję za Twoją wiadomość, jednak dopóki nie otrzymam potwierdzenia tej płatności nie mam żadnych danych oprócz kwoty widocznej na zrzucie, stąd prośba do @Martaaaa3 o przesłanie go 😊

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

Martaaaa3
#8 Zapaleniec#

Hej,

dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Reklamację złożyłam wczoraj w banku telefonicznie niezwłocznie jak kuzynka mnie poinformowała, że ktoś jej się włamał na konto na fb.

Niestety nie mam jeszcze potwierdzenia z banku, właśnie jestem po rozmowie z bankiem. Jak tylko będzie zaksięgowana kwota jako wypływ z konta podeślę wszystko na maila.

Dziękuje za zainteresowanie sprawą. Oczekuję, że po zgłoszeniu na policję allegro udostępni dane z jakiego loginu został zrealizowany zakup na konkretną kwotę o konkretnej godzinie.

oznacz moderatorów